*Nettavisen* Økonomi.

Skryter av «kjedelige» Siv

Finansminister Siv Jensens budsjett er kjedelig og ansvarlig, akkurat slik det skal være, mener sjeføkonom Steinar Juel i Nordea.

Finansminister Siv Jensens budsjett er kjedelig og ansvarlig, akkurat slik det skal være, mener sjeføkonom Steinar Juel i Nordea. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)

Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea synes finansminister Siv Jensens (Frp) reviderte nasjonalbudsjett er som det skal være: Kjedelig og med korrekt bruk av oljepenger.

13.05.15 07:53

- Dette var ikke voldsomt spennende saker. Det er sånn det skal være, sier Juel til Dagsavisen.

Regjeringen øker oljepengebruken med 5,1 milliarder kroner sammenlignet med anslaget fra i fjor høst. Men selv om dette er en økning i antall kroner, er det likevel en prosentvis nedgang i forhold til anslaget for 2015, og summen ligger langt innenfor handlingsregelen. Juel mener regjeringen dermed isolert sett kunne ha brukt mer oljepenger enn det Jensen varslet tirsdag.

- Dette fordi det er en viss ledighet nå, og det er forventet å bli mer. Men jeg mener det er klokt å la være. Skal vi ha omstilling, blir det litt ledighet inntil folk har fått nye oppgaver. Å pøse på mer oljepenger, ville bare ha hindret eller utsatt dette, sier Juel.

Tidligere Frp-politiker og nåværende samfunnsdebattant Jan Arild Snoen mener det er for lite Frp-politikk å spore i Jensens budsjett.

- Dette budsjettet kunne like gjerne vært lagt fram av Arbeiderpartiet, nettopp fordi det er et revidert budsjett. Det ligger ikke noen godsaker her til grasrota, sier Snoen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Siv jensen under framleggelsen av revidert statsbudsjett. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.