NA24.no

Skryter av Morgans syndebukk

Sist oppdatert:
Lyns Stein Hoff er en av de to Morgan Andersen mener kan ha forfalsket Mikel-kontraktene.

OSLO TINGRETT (NA24): - Han er meget, meget ryddig. Stein ville aldri kunne gjøre noe ulovlig, det er helt umulig, sier tidligere Lyn-sjef Ole-Ray Grødseth til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Grødseth styrte klubben i fem år til etter 2002-sesongen, og Stein Hoff var den første han ansatte i 1998.

- Han er en sånn type som hvis han finner en hundrelapp på gaten, så vil han lete opp eieren. Stein jobbet også med kontrakter da jeg ledet klubben, og jeg ofret aldri kontraktsarbeidet en tanke. Jeg stolte fullt på ham, og det var alltid orden der.

- Shittu og Hoff forfalsket
- I og med at jeg skal vitne, har jeg bestemt meg for å ikke gi kommentarer gjennom media som kan påvirke saken. Jeg er innkalt, og den jobben skal jeg gjøre best mulig, sier Hoff til avisen Fjordingen.

Dokumentfalsktiltalte Morgan Andersen og hans advokat Cato Schiøtz hevder agent John Shittu og Hoff, Lyns sportslige administrator, har forfalsket kontraktspapirene til John Obi Mikel i 2005.

Schiøtz hevdet i retten at Mikel-agent John Shittu overleverte en «hjemmesnekret» og «mekket» kontrakt til Norges Fotballforbund (NFF) sommeren 2005.

Schiøtz sa mandag at Hoff også har forfalsket en kontrakt på vårparten 2005.

Skylder på Morgan
- Vi vet at det er Stein Hoff som gjorde det - spørsmålet er om det er Morgan Andersen som står bak her. Det er Hoff som har gjort dette, og det er han som skylder på Morgan Andersen. Det er ikke slik at Andersen skylder på Hoff, sa Schiøtz.

Men statsadvokat Svein Holden understreket at påtalemyndigheten ikke vil tiltale Hoff for medvirkning for dokumentfalsk.

- Andersen har klippet og limt i seks-syv kontrakter, sa aktor Holden til NA24 mandag.

Dømt i arbeidsrettssak
Han poengterte også i sitt innledende foredrag at Morgan Andersen ble dømt i en arbeidsrettssak våren 2004. Fagforeningsleder Andersen skal ha bedt sin egen markedssjef om å skrive fiktive reiseregninger.

I tillegg viser dommen at NISO-sjef Andersen fabrikkerte og tilbakedaterte et dokument i et forsøk på å skvise markedsjefen ut. Rettssaken kostet NISO 1,3 millioner.

Stein Pedersen i Fotballforbundet leder seksjonen som behandler alle kontrakts- og overgangssaker. Onsdag skrøt han av Stein Hoff i retten.

- En forsiktig person
- Jeg vil beskrive ham som en forsiktig person som heller ringer ti ganger enn ingen for å sikre seg at ting blir riktig. Hoff spurte mye rundt regelverket, og var opptatt av det.

Aktor Holden lurte på hva Pedersen mente om bildet Schiøtz og Andersen tegner av Lyns sportslige administrator.

- Det er ikke forenelig med bildet jeg har av Stein Hoff. Hvis Hoff har gjort dette, vil det overraske meg, sa Pedersen om påstandene om at Hoff skal ha forfalsket en Mikel-kontrakt i april 2005.

Shittu stiller ikke
Aktor hadde også håpet å kunne gjennomføre et rettslig avhør av den andre personen Morgan Andersen mener har forfalsket John Obi Mikels kontraktspapirer, agent John Shittu.

Men Shittu vil ikke stille, verken per videolink eller til avhør i England, og dermed kan Stein Hoffs vitnemål i dag bli svært viktig.

Etter planen inntar Hoff vitneboksen klokken 12.30.

NA24 følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere