NA24.no

Skuffelse for StatoilHydro

Sist oppdatert:
Avgrensningen av et tidligere funn sør av Huldra ble en skuffelse.

StatoilHydro har på vegne av utvinnignstillatelse 052 avsluttet boringen av en avgrensingsbrønn et par kilometer sør for Huldra-feltet i Nordsjøen. Resultatet beskrives som skuffende av Oljedirektoratet i en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

Bakgrunnen for boringen var at de i samme lisens ble påvist gass og kondensat i en letebrønn gjort i 2000.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Primært mål for den nye brønnen var å avgrense funnet, med et sekundært letemål i reservoarbergarter i nedre jura (Statfjordformasjonen).

- Gass/kondensat ble påvist i Brentgruppen, men reservoaret er tynnere enn forventet og funnet er neppe drivverdig. Datainnsamling fra det sekundære målet i Statfjordformasjonen viser at reservoaret er tett og trolig vannfylt, skriver OD.

Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført datainnsamling og prøvetaking. Brønnen blir plugget og forlatt. Dette er den 13. letebrønnen i utvinningstillatelse 052.

Brønnen ble boret av boreinnretningen West Alpha som skal til utvinningstillatelse 348 i Norskehavet for å bore undersøkelsesbrønn 6407/8-5 S der StatoilHydro Petroleum AS er operatør.

StatoilHydro har 18 prosent i lisensen og forvalter i tillegg Petoros andel på 37 prosent. De andre eierne er Wintershall Norge, RWE Dea Norge og Talisman Energy Norge.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere