Skuffelser preger Wall Street

Wall Street, USA1, Børs,

Wall Street, USA1, Børs, Foto: SPENCER PLATT (Scanpix)

Nedtur i sikte på de amerikanske børsene.

12.01.10 15:47

Etter en oppadgående trend siden årsskiftet ligger opplever investorene på de amerikanske børsene en nedtur fra start tirsdag.

S&P 500 faller 0,80 prosent til 1.137,73 poeng, mens Dow Jones Industrial er ned 0,61 prosent til 10.599,42 poeng. Nasdaq faller 1,04 prosent til 2.288,48 poeng.

Flere skuffende kvartalsrapporter og nyheter om at Kina ønsker å bremse den økonomiske veksten har satt an en negativ tone i markedene i dag. Tirsdag varslet kinesiske myndigheter at de øker bankenes krav til reservekapital med 50 basispunkter. I tillegg er det varslet ulike tiltak for å trekke kapital ut av markedet.

Alcoa sparket i gang
Over Atlanteren ble imidolertid resultatsesongen for fjerde kvartal sparket i gang etter stengetid.

Aluminiumskonsernet Alcoa var det første av medlemmene på Dow Jones-indeksen til å legge frem kvartalstall for fjorårets siste periode. Og de klarte ikke å leve opp til forventningene.

Til tross for at tapet ble redusert så ligger inntektene noe lavere. Nettoresultatet ble på 277 millioner dollar i tap. Det tilsvarer 28 cent per aksje. Samtidig falt omsetningen med fire prosent til 5,4 milliarder dollar. Justert for enkelthendelser lå resultatet på 1 cent per aksje.

Ifølge estimater innhentet av FactSet Research ventet markedet at resultatet skulle bli på 5 cent per aksje.

- Skuffende innledning
- Alcoa har satt an tonen med en negativ rapport, og investorene vil sette spørsmålstegn til styrken i den økonomiske gjeninnhentingen. Til sist dreier det seg alltid om inntjening, og dette er en skuffende innledning av resultatsesongen, sier Andrè Bakhos ved Princeton Financial Group i New Jersey til nyhetsbyrået Reuters.

Alcoa falt 5,7 prosent i etterhandelen.

Electronic Arts-aksjen falt 9,7 prosent etter at videospillprodusenten la frem sine foreløpige økonomiske resultater. Selskapet venter et resultat per aksje på mellom 29 cents til 33 cents, mens analytikerne har ventet et resultat på 55 cents, ifølge Bloomberg News.

Samtidig varslet oljekjempen Chevron om at resultatet for fjerde kvartal ventes betraktelig lavere enn forrige kvartal som følge av videre fall i raffinerinntektene. Aksjen faller 1,5 prosent i førhandel.

Handelsunderskuddet økte
I forkant av åpning la amerikanske myndigheter frem handelsbalansen for november.

Den viser at veksten i importen vokser over økningen i eksporten. USAs handelsunderskudd økte med 36,40 milliarder dollar i november. Til sammenligning var handelsunderskuddet på 33,19 milliarder dollar i oktober.

Økonomene hadde på forhånd ventet underskuddet i handelsbalansen ville ligge på 35 milliarder dollar. Det viser estimater innhentet av Bloomberg. Eksporten økte med 0,9 prosent til 138,24 milliarder dollar, mens importen steg med 2,6 prosent til 174,64 milliarder dollar i løpet av november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.