NA24.no

Skuffelser senker USA

Sist oppdatert:
Oracle klarer ikke innfri og blir straffet for det. Følg utviklingen på Wall Street her.

De tre toneangivende indeksene på Wall Street faller tilbake etter en bedre start. Teknologiaksjene tynger handelen.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones stiger 0,14 prosent til 12.439,88 poeng, mens flere negative nyheter tynger teknologiaksjene. Det sender Nasdaq Composite ned 0,78 prosent til 2.306,15 poeng. Den brede S&P 500- indeksen faller 0,10 prosent til 1.339,82 poeng.

Programvaregiganten Oracle får skikkelig juling etter at de la frem skuffende resultater for tredje kvartal. Selskapet har avvikende regnskapsår. Selv om resultatet steg til 26 cents per aksje fra 20 cents i tilsvarende periode året før og omsetningen vokste til 5,3 milliarder dollar fra 4,4 milliarder, lå analytikerne inne med høyere forventninger. Selskapet klarte heller ikke overbevise med guidingen. Aksjen faller 6,8 prosent, mens konkurrenten SAP faller rundt 5 prosent.

Google blir også sendt ned fra start. Aksjen faller 3,4 prosent. For andre måned på rad har det vært en skuffende vekst i betalte klikk på internettsidene til Google. Det viser en undersøkelse gjennomført av ComScore, skriver Marketwatch. Samtidig har Lehman Brothers kuttet kursmålet til 580 dollar fra 644 dollar, men beholder overvektanbefalingen.

Antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd falt i forrige uke til 366.000 viser en oversikt fra det amerikanske arbeidsdepartementet. Dette er en nedgang på 9.000. Økonomene hadde ventet et fall til 370.000 viser en oversikt fra Bloomberg News. Samtidig sank den videreførte ledigheten med 5.000 til 2.845.000.

Veksten i den amerikanske økonomien forble urevidert for fjerde kvartal. Bruttonasjonalproduktet i fjorårets tre siste måneder viser en vekst på 0,60 prosent. Dette er helt i tråd med forventningene og på linje med hva som har blitt meldt tidligere fra de amerikanske myndighetene.

General Electric selger kredittkortvirksomhet for næringslivet til American Express og Santander. Med på salget følger det en rekke forskjellige europeiske finansieringsselskaper, mens GE får 1,1 milliarder dollar og en italiensk bankvirksomhet som kompensasjon.

I oljemarkedet stiger WTI-kontraktene til 106,32 dollar fatet. Oppgangen kommer etter at en oljerørledning har blitt angrepet og står i brann. Dermed kan forsyningen til den viktige eksportterminalen i Basra bli rammet. Lavere nivå på de amerikanske oljelagrene sendte oljeprisen opp onsdag ettermiddag.

Følg utviklingen i USA her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere