NA24.no

Skuffende Barentsboring

Sist oppdatert:
Avgrensingen av Obesum-funnet ble en skuffelse for StatoilHydro.

Det går frem av en pressemelding fra Oljedirektoratet rundt resultat av avgrensingsboringen ved olje- og gassfunnet Obesum i Barentshavet.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Målet med brønnen var å avgrense og dermed bestemme størrelsen på olje-/gassfunnet som ble gjort tidlig i 2008 gjennom undersøkelsesbrønn 7222/6-1 S. Funnet, som ligger om lag 175 kilometer nordvest for Hammerfest, ble gjort i bergarter av midtre trias alder.

Den siste brønnen påviste to mindre gasskolonner i sandsteiner av midtre trias alder. Reservoarkvaliteten er ifølge Oljedirektoratet middels i det grunneste funnet og dårlig i det dypeste.

- Avgrensningsbrønnen viser at størrelsen på det grunneste funnet er innenfor usikkerhetsspennet én til fem milliarder Sm3 utvinnbar gass. Det er for tidlig å anslå størrelsen på det dypeste funnet, melder OD.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Avgrensingsbrønnen viste ikke spor av olje, slik at størrelsen på oljedelen av funnet anses som minimal. Verken olje- eller gassfunnet i det grunneste nivået anses som kommersielt interessant.

Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det ble utført datainnsamling og prøvetaking. Det skal gjennomføres evaluering og analyser for å avklare størrelsen og utstrekningen av funnet. StatooilHydro er 100 prosent eier av lisensen.

Dette er den tredje brønnen i utvinningstillatelse 228. Utvinningstillatelsen 228 ble tildelt i Barentshavsprosjektet i 1997, med Saga Petroleum ASA som operatør.

Brønnen ble boret på 340 meter havdyp av den halvt nedsenkbare boreinnretningen Polar Pioneer, som nå skal til utvinningstillatelse 104 i Nordsjøen for å bore brønn 30/9-22 der StatoilHydro Petroleum AS er operatør.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere