NA24.no

(RXT)

Skuffende for RXT

Sist oppdatert:
Store underskudd i løpet av tredje kvartal.

Reservoir Exploration Technology gikk på et nytt stort tap i tredje kvartal. Nå er selskapet avhengig av å få på plass restruktureringen av gjelden.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) viser et underskudd på 3,1 millioner dollar. Det er en kraftig forverring fra et overskudd på 10,8 millioner dollar i samme kvartal i fjor. I andre kvartal i år var EBITDA på 13 millioner dollar.

Avskrivninger på 12,3 millioner dollar gir et ordinært driftsresultat som viser et tap på 15,5 millioner dollar. I tredje kvartal i fjor hadde de et driftsoverskudd på 3 millioner dollar.

Tom kasse
¨Økte finanskostnader gir et underskudd før skatt på 16,3 millioner dollar mot 2,2 million dollar i overskudd i samme kvartal i fjor.

Driftsinntektene økte til 48 millioner dollar fra 42,7 millioner dollar i samme periode i fjor. Sammenlignet med andre kvartal i år har driftsinntektene falt fra 88,5 millioner dollar.

I løpet av tredje kvartal havnet netto kontantstrøm på minus 6,1 millioner dollar. Kontantstrømmen fra driften var negativ med 3,7 millioner dollar. Totalt ble den frie kontantbeholdningen redusert til 0,7 millioner kroner.

For å bedre situasjonen har RXT foreslått å redusere den rentebærende gjelden med 200 millioner kroner. Det vil skje ved at deler av flere obligasjonslån konverteres til aksjer. Selskapet vil også forlenge utløpsdato for obligasjonslånene og håper å få kuttet rentekostnadene.

Les mer: Gjeldsoffer ber om nåde

Venter positiv kontantstrøm
De skal også kutte kostnadene betraktelig.

- Dersom restruktureringen av obligasjonslånene blir fullført vil vi ha en positiv kontantstrøm fra de to operasjonene i Brasil og Nigeria, kommenterer konsernsjef Larry Wagner i tilknytning resultatrapporten.

Selskapet ser lysere på utsiktene og venter høyere operasjonsaktivitet i 2010.

- RXT4 er nå på vei til Brasil for å komplettere operasjonen der, slik vi fullt kan utnytte vår kapasitet akkurat nå. I tillegg vil denne operasjonen flytte seg over i grunnere vann snart, og dette vil øke effektiviteten og inntjeningen betraktelig, kommenterer Wagner.

Selskapet er mer optimistisk når det kommer til utsiktene. Ved utgangen av tredje kvartal lå ordrereserven på 230 millioner dollar. I løpet av kvartalet økte størrelsen på utestående anbud til 1,1 milliarder dollar, og samlet har selskapet utestående anbud på 1,2 milliarder dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere