*Nettavisen* Økonomi.

Skuffende fra Ericsson

Det svenske telekomselskapet Ericsson leverer ikke som forventet dagen etter kanoresultatet fra konkurrenten Nokia.

Mobilgiganten Ericsson kan i første kvartal vise til en omsetning på 39,2 milliarder svenske kroner, mot 31,5 milliarder svenske kroner i samme periode året før. Dette er nesten på linje med hva forventningene var på forhånd, konsensus blant analytikerne var på 39,1 milliarder svenske kroner.

Driftsresultat endte på 6,6 milliarder svenske kroner noe som er tilsvarende det selskapet leverte i samme periode året før. Driftsmarginen endte på 16,9 prosent i første kvartal mot 21 prosent i tilsvarende periode i går. Dette var svakere enn de 18,9 prosent som markedet hadde ventet.

Resultat før skatt endte på 6,7 milliarder svenske kroner noe som er svakere enn hva tilfellet var i samme periode året før da det svenske telekomselskapet kunne vise til et resultat før skatt på 6,74 milliarder svenske kroner. Analytikerne hadde på forhånd ventet at Ericsson skulle leverer et resultat før skatt på 7,54 milliarder svenske kroner.

Nettoresultatet ble på 4,6 milliarder svenske kroner i første kvartal, mot 4,62 milliarder kroner i samme periode året før.

Bruttomarginen ble noe svakere og endte på 43,3 prosent mot 48,5 prosent i første kvartal 2005. Analytikerne hadde ventet at Ericsson skulle legge frem en bruttomargin på 43,6 prosent.

Ericsson hadde også en negativ kontantstrøm på 16,1 milliarder svenske kroner.

I går overrasket konkurrenten Nokia markedet med kvartalstall som viste en omsetning på 9,5 milliarder euro, mot 7,4 milliarder euro samme periode året før. Det var ventet en omsetning på 8,77 milliarder euro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.