Gå til sidens hovedinnhold

Skuffende fra Lerøy

Lakseoppdretterne klarer ikke innfri forventningene.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Lerøy Seafood klarer ikke innfri forventningene, men lover bedring i neste kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Oppdrettselskapet rammes av svak prisutvikling laks og produksjonsvansker.

NA24 Bergen: Svekket av lakseprisen

Før skatt satt Lerøy igjen med et resultat i tredje kvartal på 113,67 millioner kroner en oppgang fra 90,8 millioner kroner i samme periode året før. Driftsresultatet før verdijustering av biomasse ble på 105,15 millioner kroner ned fra 206,22 millioner kroner.

Analytikerne hadde ifølge estimater innhentet av TDN Finans lagt seg på et resultat før skatt på 139 millioner kroner og driftsresultat før biomassejusteringer på 145 millioner kroner.

- Resultatet i tredje kvartal er i tillegg til prisutvikling på laks sterkt negativt påvirket av produksjonsvansker i nylig oppkjøpte Lerøy Austevoll AS. Lerøy Seafood Group konsernet har imidlertid de organisatoriske og finansielle ressurser som skal til for å sikre at også Lerøy Austevoll AS etter hvert skal oppnå tilfredsstillende produktivitet og kapasitetsutnyttelse. Det er iverksatt tiltak som vil gi effekter på sikt, men også noe det nærmeste året, skriver Lerøy i resultatpresentasjonen.

Driftsinntektene ble på 1.617,1 millioner kroner en oppgang fra 1.399,6 millioner kroner og bedre enn analytikerne forventninger på 1.610 millioner kroner.

- Styret forventer et bedre resultat i fjerde kvartal enn i tredje kvartal, heter det i resultatpresentasjonen til Lerøy Seafood.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden