Skuffende fra luksusaktør

Cruiserederiet RCCL fikk det tøffere enn ventet i fjerde kvartal, og enda verre blir det.

29.01.09 14:34

Det er status i rapproten Royal Caribbean Cruise Lines har lagt frem for fjerde kvartal 2008. Rapporten som ble lagt frem torsdag ettermiddag viste at RCL har langt lavere forventninger til første kvartal enn markedet.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Det er nå et betydelig prispress i cruisemarkedet for å holde bookingnivåene. Det er RCLs tilbakemelding fra første del av bookingsesongen som nå er i gang.

Guider under
RCL har i forbindelse med rapproten for fjerde kvartal 2008 også kommet med sine første prognoser for 2009, og de tyder på at analytikerne hittil har vært for optimistiske, spesielt for første kvartal.

Selskapet skriver i rapproten at starten på høysesong for bookinger for cruise i inneværende år viser omtrent samme bookingnivå, men da har selskapet gitt betydelige rabatter i forhold til prisnivået som var for ett år siden.

Mens analytikerne har sett for seg et underskudd på 8 cent per aksje i første kvartal, varsler RCL nå et underskudd på 30-35 amerikanske cent per aksje. For hele 2009 ser rederiet et overskudd på omkring 1,40 dollar per aksje. Her ventet analytikerne ifølge estimater innhentet av Thomson Financials 1,67 dollar per aksje.

- Åpenbart er vi veldig skuffet over utsiktene for 2009, men vi er trygge på at med fortsatt fokus på produktleveranser og kostnadskontroll, kombinert med de skritt vi har tatt for styrke likviditeten og finansiering av vår ordrebok, er vi vel posisjonert for å klare disse tøffe økonomiske forholdene og blomstre når bedring begynner, sier konsernsjef Richard D. Fain i RCL i en kommentar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Under i Q4
Heller ikke fjerde kvartal kommet helt i havn i forhold til tidligere guiding. Nettomarginene endte 5,9 prosent under nivåene året før, mot guidet fall på 4 til 5 prosent.

Nettoresultatet endte på 1 cent per aksje, her lå analytikerne inne med 7 cent per aksje, mens selskapet i fjor guidet 5 til 10 cent per aksje.

Driftsinntektene endte på 1.456 millioner dollar, mot 1.491 millioner i fjerde kvartal 2007.

Driftsresultatet lød på 63,6 millioner dollar, som er mer enn en halvering fra de 138 millioner dollarene som ble oppnådd i samme periode i 2007.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag