NA24.no

Skuffende fra oljeservicegigant

Foto: Googleearth.com/Panoramia (Google.com)
Sist oppdatert:
Amerikanske Baker Hughes melder om skuffende tredje kvartal.

Baker Hughes som er en av verdens største leverandører av tjenester til olje- og gassindustrien har lagt frem tall for tredje kvartal onsdag. Resultatene var skuffende både for selskapet selv og i forhold til hva analytikerne på Wall Street hadde ventet.

- Internasjonale resultater var skuffende med driftsinntekter som var lavere enn ventet og prisrabatter som var større enn ventet. Vår driftsmargin ble også påvirket av ekstrakostnader vi bærer for å sikre en grei organisatorisk endring som annonsert i mai 2009, sier konsernsjef Chad C. Deaton i Baker Hughes i en kommentar.

Baker Hughes oppnådde samlede driftsinntekter på 2.232 millioner dollar i tredje kvartal, ned fra 3.010 millioner dollar i samme periode i fjor. Analytikerne hadde ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters ventet 2.260 millioner dollar i snitt for tredje kvartal.

Driftsresultatet endte på 111 millioner dollar, en nedgang på 490 millioner dollar sammenlignet med samme kvartal i 2008.

Dette ga et nettoresultat på 55 millioner dollar, eller 18 cent per aksje. Justert for engangsposter tilknyttet restruktureringen endte resultatet på 26 cent per aksje, mot 1,40 dollar i tredje kvartal 2008. Konsensus på Wall Street lå på 35 cent.

Deaton mener at tredje kvartal markert bunnen for kundenes pengebruk i nedgangskonjunkturen bransjen har opplevd i kjølvannet av finanskrisen og det kraftig oljeprisfallet sist vinter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere