Gå til sidens hovedinnhold

Skuffende fra USA

Juni ga en uventet nedgang i ISM-indeksen, viser amerikanske tall.

Industrisektoren i USA hadde en lavere vekst i juni enn hva som var ventet, melder Bloomberg News.

NA24 - din næringslivsavis

ISM-indeksen falt uventet fra 54,4 til 53,8 i mai. Det var ventet en oppgang til 55 ifølge median-anslaget fra 64 makroøkonomer nyhetsbyrået hadde vært i kontakt med.

Det er høyere priser på energi og høyere lånekostnader som følge av oppgang i rentene som får skylden, melder Bloomberg.

Dette er ISM - USA:

ISM manufacturing survey er en månedlig undersøkelse som utgis av Institute for Supply Management den første arbeidsdagen i måneden. Medlemmene i denne organisasjonen er for det meste innkjøpssjefer i store selskaper. De merker dermed fort om økonomien er på vei opp, for eksempel ved at priser stiger eller at det tar lengre tid å få levert varer.

Spørreundersøkelsen blant medlemmene er nasjonal og dekker industrisektoren. Det kommer også regionale tall, og det kommer et eget tall for service-sektoren. Disse publiseres uavhengig av dagens tall.

ISM-undersøkelsen inneholder en rekke tall og målinger, men mest fokus er det på selve hovedtallet: PMI - "Innkjøpssjef-indeksen".

Et tall under 50 indikerer nedgang, mens et tall over 50 indikerer oppgang.

ISM-undersøkelsen er viktig fordi den foretas blant personer som må antas å sitte tett på den økonomiske utviklingen i bedriftene, samtidig som den publiseres raskt etter at undersøkelsen er gjennomført. På den andre siden reflekterer den synspunkter, ikke harde fakta.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg