*Nettavisen* Økonomi.

Skuffende gjødselsignaler

bygd

Den canadiske gjødselprodusenten Potash Corp overrasket positivt i fjerde kvartal, men gir svake signaler for 2007.

Det canadiske gjødselkonsernet Potash Corp. of Saskatchewan har lagt frem sterke tall for fjerde kvartal. Konsernet omsatte i kvartalet for 1,02 milliarder dollar, som er en økning på 9,9 prosent sammenlignet med samme periode i 2005.

NA24 - din næringslivsavis

Det ga et overskudd på 186 millioner dollar, eller 1,74 dollar per aksje. Til sammenligning så hadde analytikerne ventet et resultat på 1,61 millioner dollar i kvartalet. Noe av forklaringen ligger i en svekket canadisk dollar som trakk opp bunnlinjen med 9 cent per aksje.

I fjerde kvartal 2005 var overskuddet på 117,1 millioner dollar, eller 1,09 dollar per aksje.

Det som skuffer i rapporten er guiding for 2007. Potash melder at de ser et resultat for første kvartal på 1,50 til 2 dollar per aksje. Analytikerne ligger i snitt på 1,77 dollar. For hele 2007 ser Potash et overskudd på mellom 6,25 og 7,25 dollar per aksje, mens analytikerne ifølge Thomson First Call ligger inne med 7,34 dollar i snitt.

Selskapet uttrykker på den annen side positive signaler fremover for gjødselmarkedet som i likhet med bøndene kan glede seg over en sterk vekst.

- Utsiktene for Potash Corp over de neste par årene er veldig oppmuntrende. Etterspørselsveksten for gjødsel vi ser i dag bør eskalere sammen med det langsiktige globale behovet for mer mat, drivstoff og fiber. Dette vil tillate vårt selskap å trekke for fullt på våre ressurser og levere enda større verdi for våre aksjonærer, sier selskapets konsernsjef i en kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.