NA24.no

Skuffende tillit i Tyskland

Konsumtilliten i Tyskland falt til det laveste nivået på fem år.

Det ble i dag lagt frem statistikk over den tyske konsumtilliten. Tallene var skuffende lesning.

NA24 - din næringslivsavis

Indeksen som måler konsumentenes tro på fremtiden falt til 2,1 for august. Dette er det laveste nivået siden 2003 skriver Bloomberg News. På forhånd hadde økonomer ventet at indeksen skulle komme inn på 3,5 ifølge en undersøkelse foretatt av Bloomberg News. Til sammenligning var indeksen på 3,6 for juli.

Fallet i konsumtilliten kommer som følge av at den økte inflasjonen spiser opp en større del av konsumentenes inntekter. I tillegg har en styrket euro og svekket økonomi i USA bidratt til å trekke etterspørselen etter tyske eksportvarer ned.

- Tre ting tynger sentimentet: inflasjon, inflasjon og inflasjon. Den europeiske sentralbankens renteøkning gjør også konsumentenes lån dyrere, sier leder for forskningsbyrået som har foretatt undersøkelsen, Klaus Wuebbenhorst til Bloomberg Television.

- Sammen med frykten for høy inflasjon, er mange tyskere bekymret for at det vil bli en mer markert nedkjøling av økonomien enn tidligere antatt. Nyheter fra USA om fortsatt tunge finansmarkeder støtter disse antakelsene og ikke minst den fortsatt høye verdien på euro representerer en risiko for eksporten, sier Wuebbenhorst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere