NA24.no

Skuffende USA-vekst

Foto: Meek, Tore (Scanpix)
Aksjemarkedet falt tilbake etter svak vekst i USA.

Fredag ettermiddag kom et av verdens viktigste makrotall, USAs bruttonasjonalprodukt. Den amerikanske årsveksten var i fjerde kvartal opp 3,2 prosent, noe som var klart svakere enn ventet. På forhånd ventet økonomiene i snitt en oppgang på 3,5 prosent, mens den norske storbanken hadde et anslag på 3,8 prosent.

- Noe svakere enn ventet. Positivt med den sterke oppgangen i forbruket og grei vekst for investeringene. Utenriksøkonomien er volatil – etter to svake kvartaler trekker den nå mye opp. Vi tror veksten i år havner på knappe 3%. Dette er ikke nok til å få ledigheten vesentlig ned, skriver DnB i sin konklusjon.

Markedet falt tilbake
Rett etter at BNP-tallene ble publisert, falt aksjemarkedet tilbake. Ett en halv times handel var det imidlertid kun svak negativ reaksjon på de skuffene USA-tallene, med FTSE 100-indeksen i London ned 0,8 prosent. I Oslo var hovedindeksen ned 0,1 prosent til 431,38 poeng.

- Ingrediensene er på plass for at den amerikanske økonomien skal bedre seg etter svake tall i andre og tredje kvartal 2010, sier Kathleen Brooks til nyhetsbyrået Dow Jones Newswire.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere