*Nettavisen* Økonomi.

Skuffet én million på direkten

Over én million nordmenn mistet håpet om EM da de så på TV 2 lørdag kveld.

19.11.07 14:17

Men for TV 2 var kampen seermessig en seier.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Noe godt
På det meste var over 1,1 millioner nordmenn innom for å se på kampen som skulle føre det norske fotballandslaget til EM neste sommer.

I snitt fulgte like over én million tv-seere oppgjøret Norge - Tyrkia, det vil si 60 prosent av alle tv-seere som hadde på skjermen da kampen gikk.

Det gjorde TV 2 til landets største tv-kanal gjennom hele døgnet på lørdag, med en marginal ledelsen på 0,1 prosent foran NRK1. TV 2 hadde en døgnandel på 37, 9 prosent.

- Det er ikke ofte vi er største i Norge på lørdager, så noe godt kom det ut av Tyrkia-fadesen, sier sportssjef i TV 2 Bjørn Taalesen.

Hyggelig bonus
Sportssjefen mener at selv om Norge ikke klarer å komme med i EM, regner han med gode seertall gjennom kampene fra mesterskapet neste sommer.

- Vi har vært med på to mesterskap uten Norge, og det har vært seerrekorder. Norsk deltakelse er bare en hyggelig bonus, som også gir noen ekstra kroner, men vi frykter ikke for seerne. Det er aldri noen fare for at fotball ikke skal bli interessant blant seerne, sier Taalesen.

Han viser til at Englands og Sveriges deltakelse i mesterskapet vil bidra til å gi TV 2 høye seertall. I alt går det 31 kamper under EM, 11 av disse vil trolig bli sendt på betalingskanalene TV 2 Sport.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.