Skuffet over Anne-Kat.

Foto: Adrian Møller Haugan

Svak debut for humordronningen.

20.02.13 12:13

Tirsdag hadde Anne-Kat. Hærland premiere på TVNorge. Satireprogrammet «Anne-Kat» hadde 193.000 seere.

– Det var relativt skuffende tall. Vi hadde forventet at programmet skulle ha over 250.000 seere. Hun skal være en av driverne for kanalen denne vinteren, sier TV-ekspert Morten Wiberg i mediebyrået Carat til Nettavisen NA24.

Ifølge TV-eksperten hadde TVNorge ventet rundt 300.000 seere på programmet.

– Det var en overraskende stor andel over 60 år som så programmet. Andelen var 36 prosent og der skal ikke TVNorge være. Jeg lar meg også overraske siden kanalen ikke hadde stor konkurranse fra de andre kanalene, fortsetter han.

Slo ikke «CSI»

Forrige tirsdag sendte TVNorge «CSI» på samme tidspunkt.

– Norsk produsert innhold skal og må ha bedre seertall enn innkjøpte serier. Jeg hadde forventet at hun i hvert fall skulle hatt over 300.000 seere. Jeg tror ikke TVNorge er fornøyd med disse seertallene, sier Thomas Norman, TV-sjef i mediebyrået MEC til Nettavisen NA24.

Han minner om at det kan ta tid å etablere en solid seerskare.

Les også: – Jeg ville nok hevet stemmen mer

Sendes fra scenen
Det ukeaktuelle showet sendes fra Riksscenen i Oslo. Programmet til Anne-Kat. vil gå hver tirsdag klokken 21.30 på TVNorge og med seg på laget som reportere har hun blant annet med den rutinerte humoristen Espen Beranek Holm, tidligere Rød Ungdom-leder Mímir Kristjansson og Yousef Hadaoui, tidligere stuntreporter i Harald Eia og Bård Tufte Johansens, «Storbynatt».

Ettersom Høyre-leder Erna Solberg var programmets første gjest, ble det naturlig å prate om norsk politikk i tirsdagens sending. NRK-profil Tore Strømøy var også på gjestelisten.

(Saken fortsetter under bildet.)

Foto: Adrian Møller Haugan

Det var i 2012 Anne-Kat. Hærland meldte overgang til reklamekanalen etter over 15 år i statskanalen NRK. Hærland har signert en treårskontrakt med TVNorge.

Vurderer endringer

– Vi håpet på bedre tall på premieren. Det er lavere enn det vi hadde forventet, men vi er stolte av programmet, sier Svein Tore Bergestuen, kommunikasjonsdirektør i TVNorge til Nettavisen NA24.

– Kommer dere til å gjøre endringer i programmet?

– Det er alltid en gjennomgang etter en TV-premiere. Vi ser på om det er noe ved programmet som kan gjøres bedre, sier Bergestuen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.