*Nettavisen* Økonomi.

Skulle påvirke tidligere partifeller

SKULLE PÅVIRKE GAMLE PARTIKOLELGER: Tidligere statsråd og Ap-politiker Bjarne Håkon Hanssen er partner og seniorrådgiver i PR-byrået First House.

First House brukte Bjarne Håkon Hanssen og Jan-Erik Larsen for å påvirke tidligere partifeller i Tromsø Ap.

Igår ble to nye delrapporter offentliggjort i Troms Kraft-granskningen. Her blir det dokumentert hvordan lokallaget i Ap ble forsøkt påvirket av tidligere partifeller til å godta privatisering av Troms Kraft i 2010. Det skriver Dagens næringsliv (DN) torsdag.

Da det ble avslørt i lokalavisen iTromsø at First House hadde blitt hyret inn for å påvirke eierne, tok bedriftsforsamlingens leder Tor Zachariassen (Ap) på seg all skyld og fratrådte. Zachariassen uttalte da at han skulle betale regningen for First House-oppdraget. First House mislyktes forøvrig med å bidra til å snu flertallet i Aps lokallag. I kommunestyret ble avtalen endret slik at privatisering ble umuliggjort.

Granskerne mener det var Troms Kraft som betalte First House for å påvirke egne eiere, ikke Zachariassen. Ifølge rapporten er det uttbetalt tilsammen 761.000 kroner til First House som granskerne mener er relatert til jobben med eierskapsmeldingen.

Sjefn i FIrst House, Per Høyby, opplyser i en epost til DN at selskapet aldri tok seg betalt for oppdraget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.