Skutt av eksmannen - kåret til årets konsulent

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Anne Grethe Solberg (54) reiste seg igjen.

30.03.12 14:54

Anne Grethe Solberg ble denne uken kåret til årets konsulent. Solberg er den første kvinnen som noen gang har vunnet Konsulentprisen, som blir delt ut av Abelia, Konsulentguiden og IMC Norway.

Solberg sier til NA24 at hun synes det var på tide at en kvinne stakk av med premien.

- Det er veldig flott og veldig hyggelig. Samtidig tenker jeg at det er innsatsen jeg har lagt ned som har vært viktig, mer enn at jeg tilhører kjønnskategorien kvinne. Det mener jeg er underordnet, sier Solberg til NA24.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Juryen har latt seg imponere av jobben Solberg gjør.

- Prisen gis til en modig kvinne med et unikt konsept og utviklingsprogram som tar sikte på å bedre kjønnsbalansen i norsk næringsliv. Vi ønsker å sette fokus på dette arbeidet, og håper at ved å gi prisen til Anne Grethe Solberg gir vi et signal om hvor viktig dette arbeidet fortsatt er, sier leder av juryen, Ola Furu, ifølge Abelias hjemmesider. Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter.

- Jobben betyr mest
Selv om det er fint med anerkjennelsen, velger Solberg å fokusere på arbeidet som legges ned.

Foto: Paul Weaver

- Det betyr nesten mer for fagområdet kjønn i organisasjoner enn for meg personlig. Dette er en anerkjennelse for jobben vi gjør, et bevis på at det er organisasjonsutvikling på lik linje med all annen organisasjonsutvikling og endring. Vi er langt forbi at det har noe med kvinnesak å gjøre, og er knyttet opp mot noe som er feministisk ladet, for det er det ikke, sier hun til NA24.

- Dette er også en seier for et inkluderende arbeidsliv. Jeg har en invaliditetsgrad på 70 prosent.

Skutt med hagle av eksmannen
For seks år siden ble nemlig Solberg skutt to ganger med hagle av sin eksmann.

Hun overlevde drapsforsøket, men mistet en arm og fikk en ødelagt hofte.

Hun lå tre måneder på sykehus.

- Under skyteepisoden var det en sitasjon der eksmannen min sa at jeg måtte gå inn på et rom og hente noen klær. Jeg sa at jeg ikke hadde noen klær der og gikk ikke inn. Jeg vet at hadde jeg gått inn dit hadde jeg vært død nå. Jeg løp ut døren i stedet, men ble skutt i fluktforsøket. Akkurat disse valgsekundene har jeg fremdeles mareritt om. Men når de kommer har jeg metoden min. Jeg er takknemmelig for de vonde tankene og lar tankene være der til de slipper meg. Jeg er ikke tankene mine, sa Solberg til Nettavisen i fjor.

Operert ti-tolv ganger
- Jeg måtte flykte og ble skutt to ganger. En gang i hoften og en gang i skulderen. Jeg lot som jeg var død og det reddet nok livet mitt. De kjempet en vanvittig kamp på sykehuset. Personalet var fantastiske, de sto på dag og natt. De første dagene ble jeg operert hver natt, ti-tolv ganger til sammen. Men jeg levde. Jeg levde. Jeg levde, fortsatte hun.

Anne Grethe Solberg er forsker, sosiolog og konsulent. Hun er en av landets mest kjente lederutviklere, og driver et eget firma, Gender Consulting.

Firmaet gir strategisk rådgivning til bedrifter, i både privat og offentlig sektor, som ønsker å øke kjønnsbalansen sin. I februar i år fikk hun også Fredrikkeprisen for sin åpenhet i kampen mot vold mot kvinner.

PROMIS stakk av med prisen som årets konsulentselskap, mens Peder Hidas fikk årets hederspris for lang og tro tjeneste i bransjen. Det er Abelia, Konsulentguiden og IMC Norway som står bak Konsulentprisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.