*Nettavisen* Økonomi.

Skyhøy buss-bonus

Bussjåførene er mer punklige enn noen gang – og blir belønnet med millioner.

23.05.06 17:16

Sporveiene delte ut hele 22 millioner i kvalitetsbonus til underselskapene i fjor. Nå kan våre rekordmange punklige kollektivsjåfører vente seg feriehus i Spania, julebord eller gratis kaffe.

Siden 2003 har Sporveiene stilt visse kvalitetskrav til underselskapene som kjører trikk, buss og bane i Oslo. Blant annet må bussjåføren ha riktig uniform, annonsere hva neste stasjon heter, og være noenlunde i rute. Innfrir selskapet kravene blir de belønnet - hvis ikke vanker det bot.

Både sporveienes egne kontrollører og TNS Gallup utfører kontrollene.

De seneste tallene viser at kollektivsjåførene aldri har vært flinkere enn nå. Utbetalt nettobonus endte på 22 millioner – dobbelt så mye som året før.

- Det har vært en utrolig bra utvikling. Spesielt når det gjelder for tidlig kjøring, som tidligere var et stort problem. Dette er blitt kraftig innskjerpet, sier informasjonsdirektør i Sporveiene Merete Agerbak-Jensen til oslopuls.no.

Mye av pengene skal brukes på opplæring av førere. Likevel går 20 prosent av fortjenesten til et fond sjåførene selv har kontrollen over – i overkant av én million kroner i året.

På ønskelista står blant annet et feriehus i Spania, som skal fordeles på alle førerne, julebord, kantinedrift og gratis kaffe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.