Skyhøye olje- og gasspriser

Prisen på naturgass er nå på sitt høyeste siden desember 2005.

24.06.08 21:31

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Naturgassprisen er på sitt høyeste siden 2005 på spekulasjoner om at varmere vær vil øke etterspørselen. Også oljeprisen er opp mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet naturgass med levering i juli 13,2 dollar per britiske terminalenhet. Dette er en oppgang på 0,21 dollar eller 1,6 prosent, ifølge Bloomberg News.

Air condition-anlegg
Høye temperaturer, spesielt i nordøst og Midtvesten i USA (områdene hvor forbruket av gass er størst), leder til økt forbruk av elektrisitet fra gasskraftverk for å drive air condition-anlegg.

- Gassprisen vil stige ytterligere 1 dollar hvis det varme været slår til. Vi kan risikere å se prisen nærme seg 15 dollar hvis varmen holder seg, sa analytiker Peter Linder i DeltaOne Fund i Calgary til Bloomberg News.

En rundspørring utarbeidet av nyhetsbyrået 20. juni, viste at 50 prosent av gassanalytikerne mente prisen ville stige denne uken fordi det varme været kommer, og orkansesongen i USA nærmer seg.

Nigeria trekker oljen opp
Oljeprisen bykset også til mandag.

Da gulvhandelen i New York stengte kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i august, 136,45 dollar fatet. Dette er en oppgang på 1,09 dollar eller 0,8 prosent.

Oljeprisen steg på signaler om at Saudi-Arabias økning i oljeproduksjonen ikke vil være tilstrekkelig til å gjøre opp for stansen i produksjonen i Nigeria.

Les mer:Viktig oljeledning sprengt i Nigeria

HTML EMBED

Følg oljeprisen

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag