NA24.no

Skylder 830 millioner til staten - må i tillegg ut med 82 millioner i purregebyr

Bileiere som ikke betalte årsavgiften innen 20 mars må ut med 250 kroner i tilleggsgebyr. Dersom årsavgiften og tilleggsgebyret ikke er betalt innen 9. mai risikerer man å få avskiltet bilen.
Bileiere som ikke betalte årsavgiften innen 20 mars må ut med 250 kroner i tilleggsgebyr. Dersom årsavgiften og tilleggsgebyret ikke er betalt innen 9. mai risikerer man å få avskiltet bilen. (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Eiere av 331.000 kjøretøy har enten ikke betalt årsavgiften eller den er betalt for sent. Til sammen skylder de staten 830 millioner kroner.

Tollvesenet sendte i midten av februar ut krav om årsavgift for 3,6 millioner kjøretøy, 69.000 flere kjøretøy enn i fjor. Fristen var 20. mars, men mange har ikke betalt eller betalt for sent.

Purregebyret, eller tilleggsavgiften, er på 250 kroner og gir staten en potensiell ekstrainntekt på 82,7 millioner kroner utover de 830 millionene i utestående årsavgift.

Årsavgiften gir totalt nesten 9,5 milliarder kroner i statskassa.

På statistikken er det Sogn og Fjordane som kommer best ut. Der er 7,2 prosent av årsavgiftkravene ikke betalt. I den andre enden av statistikken finner vi Finnmark der 10,6 prosent får purring i posten.

De som får purring, har enten ikke betalt eller betalt for sent. Uansett må de betale en tilleggsavgift. De som kun har betalt etter forfall, skal bare betale tilleggsavgiften.

Fristen for å betale kravet er 9. mai. Dersom ikke årsavgiften eller tilleggsavgiften er betalt innen fristen, vil Tollvesenet begjære kjøretøyet avskiltet. (NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere