Gå til sidens hovedinnhold

Skylder moren 600 000 kroner: - Tenk de mulighetene du stjeler fra henne

«Luksusfellen»:

Mirsads mor tok opp lån for å redde sønnen ut av økonomisk kaos. Likevel prioriterer han trening og medfølgende dyrt kosthold fremfor å betale tilbake.

For å få den ideelle kroppen, bruker Mirsad Muminovic (30) mye tid, energi og penger på trening og kosthold. Kjæresten, Iselin Silén (27), omtaler treningssenteret som hans andre hjem.

Mirsads personlige økonomi får derimot ikke like mye oppmerksomhet. Han har prøvd å rydde opp flere ganger, men har aldri fått oversikten som skulle til for å snu situasjonen.

- Broren min var den som først meldte meg på «Luksusfellen» for fem år siden. Da takket jeg nei fordi jeg holdt på med NAV og tenkte at jeg hadde alt under kontroll. Jeg tenkte at jeg skulle få det til, men så gikk det aldri. Det ble bare verre og verre, forklarer Mirsad til Nettavisen.

Senere ble han sammen med Iselin, men de økonomiske problemene forble håndterbare. Da hun fikk innsikt i situasjonen, valgte hun også å melde han på «Luksusfellen» for å få eksperthjelp.

Økonomiekspertene, Silje Sandmæl og Hallgeir Kvadsheim, reiste til Haugesund og konfronterte Mirsad med ringvirkningene. I et forsøk på å rydde opp i sønnens økonomi, har moren tatt opp store lån. Til sammen har hun tatt opp lån på 600 000 kroner for å redde han ut av situasjonen.

- Tenk de mulighetene som du stjeler fra henne. Nå har ikke jeg snakket med henne, men jeg tenker at hun setter sitt eget liv på vent, sier Silje til Mirsad i episoden. Konfrontasjonen kan du se i klippet øverst i artikkelen.

«Luksusfellen»-episoden om Mirsad kan du se i kveld på TV3 klokken 20.30.

Prisen av lidenskap

- Det er helt sykt at det skal koste så mye å være sunn.

Mirsads drøm om å stille i body fitness-konkurranser har gjort at han har valgt et proteinrikt kosthold. Problemet er at han ikke har råd til lidenskapen med de store gjeldsutfordringene. I klippet under viser programleder Silje den store mengden kjøtt han spiser.

På ett år spiser Mirsad 50 kg svinefilet, 120 kg kylling, 50 kg karbonadedeig, 100 kg fisk og 1400 egg. I tillegg kjøper han inn proteintilskudd. Lidenskapen har en pris, og den er på 64 000 kroner. En pris som kun dekker protein-delen av kostholdet.

- For meg er det vakkert å se at dette ikke er Pepsi Max, potetgull eller sjokolade. Det er helt fantastisk at du er så sunn, men poenget er at du ikke har råd til det, sier Silje.

Konsekvensene av utsettelser

Mirsad mener selv at de økonomiske problemene begynte i forbindelse med et byggingen av et hus som senere ble solgt med tap for åtte år siden. Siden da har han forsøkt å ta kontroll, uten å ha lykkes. Økonomisk hjelp fra familie holdt ikke, han trengte eksperthjelp.

- Da min kjæreste meldte meg på «Luksusfellen» denne gangen, var jeg litt mer klar for det.

Han ser at de store økonomiske problemene ikke ville vokst seg så store om han hadde handlet annerledes tidligere.

- Jeg angrer på at jeg ikke takket ja for fem år siden, for da ville det vært et mye mindre beløp.

Økonomiekspertene krever at han selv må klare å snu situasjonene — uten hjelp fra familiemedlemmer. Om han klarer det, kan du se i kveldens episode av «Luksusfellen» på TV3 klokken 20.30.

Fikk du med deg disse klippene fra tidligere episoder av «Luksusfellen»?

Kommentarer til denne saken