*Nettavisen* Økonomi.

Skylder på Ghana-mafia

Foto: Konterud, Roy (SCANPIX)

Aftenposten-kassereren som er siktet for underslag av sju millioner, skal ha blitt truet av mafiaen.

21.01.10 09:25

Aftenpostengrafikeren (59) skal ha forklart at han underslo 7,5 millioner kroner fra egen klubbkasse fordi han ble presset av mafia i Ghana, skriver VG.

- Disse opplysningene kan jeg verken bekrefte eller avkrefte. Vi vil drive vår egen etterforskning for å undersøke hva som har skjedd med pengene, sier politiadvokat Christian Stenberg

Pågrepet
Onsdag ble kassereren i den grafiske fagforeningen pågrepet og avhørt ved Oslo-politiets finansseksjon. Han blir trolig fremstilt for fengsling i dag.

Les: Stjal millioner av Aftenpostens klubbkasse

Ifølge VG er mannen gift med en kvinne fra Ghana, og han skal det siste året ha bygd et hus i konas hjemland. Dette skal være en del av grunnen til at han kom i økonomisk uføre.

Kilder skal ha fortalt at 59-åringen forklarte at han begikk underslaget fordi han kom i gjeld til mafia i Ghana, som presset ham for penger.

- Ekstra surt
Fredag sluttet 59-åringen i sin stillin i avisen, etter å ha tatt sluttpakke.

- At han sto og holdt avskjedstale og tok kollegene i hånden gjør dette litt ekstra surt. Hva han har tenkt på i desperasjonen vet jeg ikke. Kanskje han trodde han ville slippe unna, sier klubbleder i Aftenposten Grafiske Klubb, Per Syvertsen til VG.

200 kroner igjen
AGK organiserer 90 ansatte i Aftenposten. I tillegg er 100 pensjonister også medlemmer.

Penger skulle gå til kurs og sosiale aktiviteter, i tillegg til begravelsesstøtte når noen av medlemmene (eller tidligere medlemmer) dør, og pensjonstilskudd.

Da klubbkassen ble sjekket av revisor for et år siden, var det ingen bemerkninger om kassereren. Nå er det kun 200 kroner igjen på klubbkontoen.

Ifølge fagavisen Journalisten gikk mannen selv og meldte seg for politiet tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag