*Nettavisen* Økonomi.

Slakter blodig veiviser

Amerikanske medier er ikke nådige før dagens lansering av ultravold-versjonen av Nils Gaups 20 år gamle storfilm.

13.04.07 12:29

Fredag lanseres den amerikanske versjonen av Nils Gaups Oscar-nominerte actiondrama «Veiviseren» fra 1987.

NA24 - din næringslivsavis

«Pathfinder - Legend of the ghost warrior» har hatt en kosnadsramme på 45 millioner dollar. Filmen er regissert av Marcus Nispel, som blant annet har en oppdatert versjon av Motorsagmassakren på samvittigheten.

Og det er nettopp den ekstreme volden som først og fremst fremheves av amerikanske anmeldere torsdag, sammen med den utbredte bruken av slow motion-sekvenser.

Patetisk og dum
De fleste anmelderne er ikke nådige i sin slakt av den blodige filmen, samtidig som de i svært hyggelige ordelag viser til den norske originalfilmen.

Forrest Hartmann i Gannett News Service går for eksempel så langt som til å kalle «Pathfinder» patetisk.

Michael Booth i Denver Post mener «Pathfinder should have found a script» (Stifinner burde funnet et manuskript), og håper en eventuell oppfølger går rett på videospill.

Anbefaler likevel
I den amerikanske versjonen, som for øvrig er kjemisk fri for kjente skuespillere, er samene byttet ut med indianere og tsjudene byttet ut med vikinger. Handlingen er lagt til Nord-Amerika cirka år 1000.

Roger Moore i MCT News Service står bak den mest positive av anmeldelsene NA24 har lest. Moore beskriver riktignok filmen som «silly», men anbefaler den likevel til folk som bare vil ha en «fun ride» med heftig action-vold.

Filmen er klassifisert som R for «strong brutal violence throughout».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.