«Dette var en solid nedgradering fra den forrige appen. Må være den dårligste appen jeg noen gang har vært borti. Gratulerer til DNB som har klart å lage en så gammeldags og dårlig app. Skjønner at dere prøver så godt dere kan med å kvitte dere med kunder. De andre bankene ler vel godt når dere kom ut med denne tragiske appen.»

Det er én av tilbakemeldingene som har kommet i Google Play-butikk etter at DNBs nye mobilbank ble lansert i januar. Den nye appen får mildt sagt lunkne tilbakemeldinger både i Google Play og i App Store. I Google Play har appen fått 2,9 stjerner, mens den har 2,1 i App Store i skrivende stund.

Tungvint

Særlig ser det ut til at brukerne savner muligheten til å se saldo uten å logge seg inn med enten BankID, Digipass eller biometri, slik man kunne med den gamle appen.

«Den gamle appen fungerte mye bedre, denne får man ikke sett hva man har på konto uten å måtte logge seg inn, den står også å buffer i en evighet så tilslutt orker man ikke logge seg inn engang. Mer har jeg ikke fått sett får jeg kommer meg ikke videre. åj'ja jeg har prøvd skru av å på tlf», skriver en på Google Play.

«Likte den gamle versjonen mye bedre. Kan jo ikke lenger se kontooversikten riktig.. har bare brukskonto og ikke oversikt over spare eller bsu. Om Dere ser på alles mening om dette ville jeg anbefalt å bytte tilbake eller kommet ut med en versjon som ihvertfall er klar til å brukes og ikke fremdeles i en slags beta versjon.»

Les mer: Etter ni år lanserer DNB ny mobilbank - nå med hjelp fra Amazon

Saldo-«widget»

Til Nettavisen sier rådgiver og presseansvarlig Andreas Nyheim at de følger opp tilbakemeldingene de får og at de har et ambisiøst utviklingsløp for mobilbanken. Å se saldo uten å logge inn går nå an på android-telefoner, i form av en såkalt «widget» som du har liggende på skjermen - altså utenfor appen. Ifølge Nyheim skal denne oppdatere seg automatisk, uten at du trenger å være logget inn.

- En mye etterspurt funksjon i kommentarene er «Saldo utenfor innlogging». Det ble nylig lansert for Android-brukere og kommer snart for iOS, forteller han.

Det er imidlertid heller ikke alle som er fornøyde med det.

«Aldri hatt så mye problemer som når den nye appen kom... får konstant beskjed om "beklager denne siden kan ikke vises akkurat nå prøv igjen senere" og at man må logge på for å se saldo er håpløst. å tanken på en widget som er lett synlig på mobilen med saldo er IKKE ok. savner den gamle appen.»

«Uoversiktlig, og widget er ikke ett alternativ for saldo visning. Alle rundt meg skal ikke se min saldo! Om du ikke får logget på, så kan det være fordi du bruker annen nettleser enn det som er standard. Bare ett tips. Jeg måtte fjern ekstra nettleser helt! Dårlig eller ikke eksisterende interntesting av app!»

Les også: Telia og Chili Mobil får gjennomgå av Forbrukertilsynet

- Vi er like utålmodige som kundene

Nyheim påpeker at appen fremdeles er ung og at den utvikles fortløpende.

- Vi ser blant annet på nye løsninger for å presentere mer informasjon uten innlogging. Disse løsningene må være enklere for kunden, og like trygge, sier han.

Ifølge Nyheim har DNB fått flere positive tilbakemeldinger fra kunder som er glad for at mobilbanken endelig er oppdatert.

- For de aller fleste kundene har oppdateringen gått smertefritt. Siden appen fortsatt er ung er det ikke all funksjonalitet som er på plass, og fremover vil vi løpende slippe nye oppdateringer til kundene. Dette har vi også vært tydelige på til alle kundene, og vi er like utålmodige som dem etter å få på plass mer funksjonalitet.

Han forklarer også at du selv kan velge hvilke kontoer du skal ha oversikt over når du først logger inn. Dette gjør du ved å trykke pilen ned og «vis/skjul» konto. For å hente «saldo uten innlogging»-funksjonen holder du inne et ledig sted på mobilskjermen din, trykker på «widgeter» og finner mobilbanken som du da fester et sted på skjermen. Du skal da også få mulighet til å endre størrelse på denne.

Om tilbakemeldingene på at appen henger påpeker Nyheim at det alltid vil være noen som møter problemer ved store oppdateringer.

- Vi ser også at mange av kundene får løst eventuelle feilmeldinger etter oppfølging fra oss i kommentarfeltet på Google Play eller i App Store, eller i de andre kanalene der vi møter kundene. Det vil alltid være noen som støter på problemer ved store oppdateringer, av ulike årsaker, og vi har satt av tid og ressurser til å hjelpe dem det gjelder.

Les også: Fanny (23) har ingen høyere utdanning, men drar inn penger på ny app