Slakter dyre hybridbiler

FEIL MED AVGIFTSLETTE: – Der like galt som da politikerne senket avgiftene på dieselbiler for noen år siden, sier Toyota-forhandler.

FEIL MED AVGIFTSLETTE: – Der like galt som da politikerne senket avgiftene på dieselbiler for noen år siden, sier Toyota-forhandler. Foto: Johannes Eisele (Afp)

– Avgiftslettelse på suv-er i millionklassen er like galt som da politikerne senket avgiftene på dieselbiler for noen år siden, sier Toyota-forhandler.

25.05.15 22:33

Kjøpere av dyre ladbare hybridbiler vil kjøre mest på bensin. Det mener styreleder Henrik Baumann i Toyota-forhandlerkjeden Bauda, som står for en av tre solgte Toyotaer i Norge.

I et leserinnlegg i Dagens Næringsliv mandag går han kraftig ut mot den nye innretningen i bilavgiftene som vil gjøre ladbare hybrider til avgiftsvinnere – og da spesielt store, tunge suv-er med kraftige motorer og minimale oppgitte utslipp.

– Avgiftslettelse på suv-er i millionklassen er like galt som da politikerne senket avgiftene på dieselbiler for noen år siden. Nå risikerer de som har dieselbil, å få kjøreforbud, sier Henrik Baumann i Bauda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag