NA24.no

Slakter gambling-aksjer

Før helgen ble nettpoker ulovlig i USA. Det knuser aksjeverdiene i spillselskapene.

Fredag vedtok det amerikanske senatet en lov som forbyr amerikanere å gamble på Internett. Loven åpner også for å straffeforfølge leverandørene av pengespill på nettet.

NA24 - din næringslivsavis

Det eneste som i praksis gjenstår nå, er at president George W. Bush skriver under på loven. Og det kommer han til å gjøre. Når presidenten har signert, tar det 270 dager før den trer i kraft. Som en konsekvens av dette slaktes aksjene i dag.

Grisebank
Aksjene til PartyGaming Plc, Sportingbet Plc og 888 Holdings Plc. får regelrett juling på dagens handel, skriver Bloomberg.

Gibraltar-baserte PartyGaming, verdens største børsnoterte nettspillselskap, har foreløpig fått hele 61 prosent av markedsverdien skrelt bort på børsen i London.

Selskapet 888, verdens største nettkasino, datt med 48 prosent. Selskapet har sagt at omtrent halvparten av omsetningen kommer fra USA.

Sportingbet er det selskapet som så langt har fått mest juling av de store børsnoterte nettspillbaserte selskapene. Hele 69 prosent mindre er aksjene verdt nå enn hva de var før senatet vedtok den nye loven.

Til og med selskapet som overfører penger fra kunder til nettsidene, Neteller Plc., får grisebank. Selskapet har mistet 61 prosent av markedsverdien.

Svenskene følger
På børsen i Stockholm er det flere børsnoterte selskaper som tilbyr nettpoker. Disse blir også kraftig rammet av vedtaket i USA, men ikke i like stor grad som de overnevnte da de ikke har like stor omsetning hos amerikanske kunder.

Selskapet Unibet har så langt rast elleve prosent, Betsson er ned syv prosent og 24H Poker er ned tolv prosent. Det største raset får Boss Media, som ifølge di.se umiddelbart gir opp det amerikanske nettspillmarkedet, og faller med 25 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere