*Nettavisen* Økonomi.

Slakter kampanje med nakne kjendiser

Stjernefotograf har lite til overs for kampanjen med lettkledte bilder av blant andre Thorstein Helstad og Tshawe Baqua.

29.12.07 14:12

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det er i damebladet Woman at fire norske kjendiser kler av seg til inntekt for en god sak. Kampanjen går ut på at man stemmer på den «heiteste» kandidaten, der de 20 kronene det koster å stemme går til utvalgte organisasjoner, for så å være med i trekningen av det respektive fotografiet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Fryktelig dårlige
Det er den velkjente fotografen Marcel Lelienhof som står bak bildene, som i etterkant møter hard skyts fra en annen av Norges mest kjente fotografer Paul Bernhard.

- Jeg leste oppslaget om dette i VG med stor interesse forleden. Det første jeg reagerte på var bildene, som isolert sett var fryktelig dårlige. På den annen side kan portretter være så mangt, men for meg fremstod de derimot som intetsigende avbildninger. Enda verre synes jeg dette ble da jeg leste saken, sier Bernhard til NA24 Propaganda.

Han mener man kan se lenge etter noe det oser mer spekulativt av, og mener den halvnakne posituren er med på å underbygge dette. Bernhard har liten tro på at folk kun vil støtte en god sak, hvis de selv kan vinne noe på det.

- Spekulativt
- Det hele blir spekulativt og overfladisk. Jeg tror dette er med på å undergrave organisasjonenes arbeid og folks interesse for sakene som de arbeider for. Det hele blir degradert, spekulativt og lite troverdig. Jeg stiller meg også undrende til at disse organisasjonene ikke har reagert på denne saken. Er det lenger ingen grenser for hvor pengene kan komme fra? spør han seg.

Han langer også ut mot kjendisene som deltar i kampanjen. Der er Brann-spiller og undertøysprofilen Thorstein Helstad, som vil samle inn penger til Barneklinikken ved Haukeland Universitetssykehus gjennom sin opptreden; der er fotograf Bjørn Opsahl, som samler stemmer for World Wildlife Fund; der er danser og rapartist Tshawe Baqua, som vil støtte Nelson Mandelas Children’s Fund; der er tidligere Topp 20-programleder og snart Melodi Grand Prix-artist Nicholas Carlie, som samler inn penger til Amnesty International.

- Profilerer seg selv
Damebladet de er avbildet i, skriver at disse kjendisene «kaster klærne for en god sak».

- Stiller opp for en god sak? Det eneste disse såkalte kjendisene stiller opp for, er sin egen kjendisstatus. Helstad stiller for eksempel opp i eget trusemerke og Carlie bruker spalteplassen til å profilere sin egen MGP-deltakelse, sier Bernhard, før han fortsetter:

- Dersom de virkelig hadde brent for sakene de stiller opp for, burde de kanskje stilt opp som ambassadører for saken, vært forbilder og bevisstgjort folk om organisasjonens arbeid.

Han presiser at han ikke har noe imot noen av aktørene personlig og at dette kun gjelder saken, hvor han etterlyser kvalitet og troverdighet.

NA24 Propaganda har ikke lyktes å komme i kontakt med Woman-redaktør Heidi Sinding-Larsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag