NA24.no

Slakter StatoilHydro-gransker

Sist oppdatert:
Tidligere Hyrdo-topper mener påstandene om at Reiten visste, er grunnløse.

- Konsernledelsen i Hydro kjente til det som foregikk, sa Karen A. Popp, advokat i det amerikanske Sidley Austin LLP på en pressekonferanse denne uken.

NA24 - din næringslivsavis

Og i konsernledelsen satt Eivind Reiten mellom 2000 og 2001, da Libya-saken pågikk.

To versjoner
Hun formidler imidlertid en helt annen versjon enn Hydro-granskerne, ved Jan Fougner i Wiersholm. Han var klar på at Eivind Reiten ikke kjente til forholdene i Libya, og får nå støtte fra gamle Hudro-topper.

LES MER: Fougner reddet Reiten
LES MER: - Ble ikke gransket

Tidligere konsernsnsjef i Hydro, Egil Myklebust, mener Popps prosedering skjer på sviktende grunnlag. Også tidligere konserndirektør, Thor Håkstad, er klar i sin tale:

– Enten snakker hun mot bedre vitende – og det er ikke veldig betryggende når hun sitter på alle vitneutsagnene – eller så har hun ikke lest dem, og det er ikke noe bedre, sier tidligere konserndirektør i Hydro, Thor Håkstad til Dagens Næringsliv.

Frontalangrep
Myklebust og Håkstad rykker med støtte fra de tidligere konserndirektørene i Hydro Thorleif Enger og Leiv L. Nergaard, ut i et forsvar av Reiten – og i et angrep på StatoilHydros og deres granskere, Jørgen Stang Heffermehl fra Simonsen Advokatfirma DA og amerikanske Karen A. Popp fra Sidley Austin LLP.

Striden mellom granskerne kulminerte i et intervju med NRK Dagsrevyen onsdag. Da sa hun:

«Vi har vitneutsagn på at han ikke visste. Og det er hans vitneutsagn, som han sa igår. Men vi har ikke andre vitneutsagn som sier dette».

De tidligere Hydro-toppene ble sjokkerte.

– Jeg hoppet i stolen da jeg hørte hva hun sa. For jeg vet jo at jeg er avhørt, og jeg vet hva jeg har sagt til granskerne. Det er ingen tvil om at jeg er et av vitnene som Karen Popp refererer til. Og jeg har sagt det samme som Reiten. Da er det altså minst ett vitne til som har sagt det samme, og det betyr at Popp uttaler seg mot bedre vitende, sier Myklebust.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere