NA24.no

Slakter Telenor

De internasjonale meglerhusene er i full gang med å se på Telenor.

Aksjekursen i Telenor fikk virkelig juling i forrige uke. Det norske teleselskapet la frem sitt resultat for tredje kvartal og sammen med en varslet emisjon i forbindelse med et oppkjøp i India har dette fått investorene til å se rødt.

NA24 - din næringslivsavis

Kritikken i forbindelse med oppkjøpet av 60 prosent av selskapet Unitech Wireless har vært massiv. Analytikerne mener at Telenor betaler for mye for andelen og stiller seg kritiske til emisjonen.

Telenor skal sikre finansieringen av oppkjøpet gjennom en fortrinnsrettet emisjon på 12 milliarder kroner i løpet av første kvartal til neste år.

Meglerhuset UBS nedgraderer anbefalingen i Telenor til nøytral, skriver Dow Jones Newswire. Tidligere hadde UBS en kjøpsanbefaling og kutter samtidig kursmålet til 40 kroner fra 115 kroner. Blant annet trekker de frem at Telenors kjøp i India vil vanne ut aksjen med 17 kroner per aksje og at det gjennomsnittlige resultatet blir vannet ut med 29 prosent, mens kontantstrømmen blir fortynnet med 68 prosent de neste tre årene.

Hos JP Morgan har de kuttet kursmålet i Telenor til 80 kroner fra 110 kroner, men beholder overvektsanbefalingen. Dette gjør de for å ta høyde for oppkjøpet i India og at makroutsiktene er blitt svekket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere