*Nettavisen* Økonomi.

Slakter tidligere Telenor-sjef

Medietopp reagerer på lekkasjene om Stoltenbergs redaktør-innblanding.

14.01.08 13:17

Det brygger opp til en skikkelig mediekamp etter at Kåre Valebrokk kastet inn en brannfakkel i en kronikk i Aftenposten søndag.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Valebrokk skriver at statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre skal ha forsøkt å få sin felles venn og partifelle Jan Erik Larsen inn som ny konsernsjef i A-pressen.

LES MER: Sjokkert over Jens

«To av landets mektigste menn, statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre, sitter hjemme hos advokat og styregrossist Knut Brundtland i Oslo. Tilstede er også Telenordirektør Stig Eide Sivertsen som er en av fire i ansettelseskomiteen for styret i A-pressen. Brundtland er styreleder i A-pressen, og målet med møtet er å avgjøre hvem som skal ansettes i en av de viktigste mediejobbene i landet.», skriver Valebrokk.

Reagerer på lekkasjer
Tidens Krav-redaktør Jan-Erik Larsen reagerer kraftig på at opplysninger rundt en ansettelsesprosess til toppjobben i A-pressen nå er ute i media. Han mener Eide Sivertsen ikke skulle ha gått ut med opplysningene.

Til sin egen avis sier Larsen dette om han er skuffet over å ikke få jobben.

– Ikke over at jeg ikke fikk jobben, det må enhver kandidat regne som et mulig utfall. Heller ikke over at Stig Eide Sivertsen mener at jeg ikke fylte kravene. Det er det hans fulle rett å mene, selv om jeg mener det er grovt at han etterpå lekker det til andre.

Og Larsen fortsetter:

– Jeg søkte jobben, og så fram til å møte ansettelsesutvalget og A-pressens styreleder. Men ham traff jeg aldri. I stedet dukket Stig Eide Sivertsen opp på møtene i ansettelsesutvalget fordi mannen som skulle lede prosessen, A-pressens daværende styreleder Erik Nord fra Telenor, selv plutselig var kandidat til jobben. Derfor fikk verken jeg eller andre interne søkere møte vår styreleder i prosessen. Selv var jeg i tre møter om stillingen, og Erik Nord var ikke på noen av dem. Stig Eide Sivertsen møtte jeg derimot, og han ønsket helt åpenbart ikke meg i jobben, men sin kollega og nestkommanderende. Problemet var bare at konsernstyret valgte å lyse ut stillingen internt, fordi de ønsket å finne den nye konsernsjefen innen A-pressens egne rekker. Der var ikke Erik Nord.

Valgte en annen
Det ble til slutt Even Nordstrøm som erstattet Alf Hildrum som A-pressens konsernsjef.

Styreformann i A-pressen Knut Brundtland ser ikke på det som skjedde på møtet som et forsøk på å presse Eide Sivertsen til å godta Larsen. Sistnevnte sier at Eide Sivertsens engasjement var å blokkere ham ute fra toppjobben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag