NA24.no

Slanke-stopp for Celina

Celina Midelfarts selskap har fått omsetningsforbud for det kjente slankeproduktet Cambridge-kuren. Årsaken er ulovlig markedsføring og feilmerking av produktet.

På pakkene og i veiledere til slankeproduktet står det at pulveret kan brukes som erstatning for måltid. Det er ikke lov ifølge Mattilsynet. I tillegg har Midelfart AS ifølge tilsynet markedsført slankekuren overfor andre målgrupper enn de som har et fedmeproblem.

- I utgangspunktet er slike produkter rettet mot mennesker som trenger å gå raskt ned i vekt, og det er klart det kan være alvorlig dersom mennesker som ikke er i den målgruppen inntar et så lavt kaloriinnhold per dag, sier seksjonssjef Annette Haugane i Mattilsynet i Oslo til TV 2 Nyhetene.

Innrømmer feil
I et brev til tilsynet innrømmer Midelfart AS at de i noen tilfeller har oppgitt feil målgruppe for produktet, og at de ikke har vært konsekvent nok.

Det var i 2001 at Midelfart tok over distribusjonen av Cambridge-kuren i Norge. Men de glemte også å søke Mattilsynet om tillatelse til å tilsette vitaminer og mineraler i produktet, slik de er pliktige til å gjøre.

Det er en av grunnene til at Mattilsynet nå har vedtatt omsetningsforbud inntil Midelfart AS får ryddet opp i feilene og får i stand de rette tillatelsene.

- I dialog
Informasjonsansvarlig Elisabeth H. Aandstad i Midelfart AS sier de har satt i verk nødvendige tiltak for å rydde opp i problemet.

- Vi er i dialog med Mattilsynet, sier Aandstad til TV 2.

Fortsatt i butikken
TV 2 fant senest i dag flere av produktene med gammel og feil merking i helsekostbutikken, til tross for at det er over en måned siden Mattilsynet varslet Midelfart om at merkingen ikke var lovlig i henhold til EU-standarder.

- Vi vil følge opp tiltakene Midelfart AS har satt i verk- og hvis ikke de er tilfredsstillende må vi komme med strengere tiltak, sier seksjonssjef Annette Haugane i Mattilsynet til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere