*Nettavisen* Økonomi.

Slankere fra Rica

Sen påske reduserte overskuddet i Rica Hotels.

22.08.06 09:39

Rica Hotels melder om et resultat før skatt på 22 millioner i andre kvartal, mot 33 millioner i samme periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Påsken svekket resultatet
Tallene er ifølge selskapet selv ikke helt sammenlignbare, i og med at den tradisjonelt svake påskeuken i år kom i andre kvartal. Driftsinntekter ble i andre kvartal på 486 millioner kroner, mot fjorårets 509 millioner kroner.

For andre halvår som helhet har driftsinntektene økt med fire prosent til 897 millioner kroner, mot 865 millioner kroner i første halvår i fjor. Tas det hensyn til at antall disponible rom er redusert er den reelle økningen ved utgangen av juni ifølge selskapet på åtte prosent, oppgir selskapet. Videre oppgis at halvårstallene reflekterer at energikostnadene i år har økt med ti millioner kroner sammenlignet i fjor.

Maktkamp
Tidligere i sommer brygget det opp til maktkamp da Petter Stordalens Home Properties kjøpte seg opp til 39,34 prosents eierandel og ble største minoritetsaksjonær i selskapet. Dette medførte at Rivelsrud støvsuget markedet for Rica-aksjer. Rivelsrud har nå 56,9 prosent av selskapet.

Ricas virksomhet per 30. juni omfattet drift av 48 hoteller i Norge og Sverige samt Nordkapphallen. Styret forventer et fortsatt sterkt hotellmarked i andre halvdel av 2006.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.