NA24.no

Slår tilbake mot rykter

Sist oppdatert:
Amerikansk meglergigant avviser at de er i samme krise som Bear Stearns.

Lehman Brother benekter at de har de samme problemene som Bear Stearns. Dette er de blitt nødt til å gjøre etter at den største banken i Sørøst-Asia, DBS, har advart mot å gjøre nye handler med det amerikanske meglerhuset.

NA24 - din næringslivsavis

- Likviditetsposisjonen er og fortsetter å være sterk, sier Matthew Russell i Lehman Brothers i en uttalelse mandag morgen.

Vil ikke handle med Lehman
Mandag morgen skal DBS ha bedt flere av traderne ikke gjøre noen transaksjoner med Lehman Brothers som motpart. Det skriver Dow Jones Newswire som referer til personer med kjennskap til situasjonen.

Nyhetsbyrået skriver at DBS har sendt en intern e-post der de sier at de ikke vil gjøre noen handler med Lehman Brothers fra nå av. E-posten gjør det klart at dette gjelder både Lehman og den kriserammede Bear Stearns.

Sistnevnte fikk store problemer i forrige uke da de ikke klarte å reise tilstrekkelig likviditet til å drive forsvarlig. Tørken i kredittmarkedet kommer har gjort at de ikke kunne sikre seg fri kapital, og situasjonen ble kraftig forverret natt til fredag. Da ble det klart at Bearn Stearns måtte ha hjelp. JP Morgan Chase tro støttende til med et kriselån sammen med den amerikanske sentralbankens regionale kontor i New York.

I løpet av helgen er det blitt klart at JP Morgan Chase kjøper Bear Stearns for 2 dollar per aksje med støtte fra den amerikanske sentralbanken.

Frykter flere kollapser
Frykten for at flere av finansinstitusjonene med meglerhusene og bankene i spissen kan lide samme skjebne sørger for et massivt børsfall i hele verden. I Asia falt de viktigste indeksene mellom 3,5 og 4,5 prosent, og nedturen har smittet over på Europa. Oslo Børs faller 2,37 prosent til 395,45 poeng.

Søndag kveld foretok Federal Reserve (den amerikanske sentralbanken) et hastekutt av bankenes utlånsrente med 0,25 prosentpoeng til 3,25 prosentpoeng. Kuttet kommer bare få dager før det ordinære rentemøtet til den amerikanske sentralbanken. Under dette møtet venter markedet at renten blir kuttet med inntil 1 prosentpoeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere