Nettstedet Flysmart24.no melder at SAS har tettet et hull som har gjort det mulig å kjøpe flybilletter til spesielt lave priser ved å jukse med opplysningene.

Billettene folk har jukset med er de såkalte ungdomsbilletter, som er tilgjengelig for reisende under 26 år.

Fordelen med billettene er ikke bare at de er billigere enn de vanlige billettene, men de kan også veldig ofte kjøpes helt opp mot avgang.

Les: Norwegian innfører ny avgift

Årsaken til at folk har greid å jukse med billettene er at SAS i en stresset boarding-situasjon ikke har har hatt tid til å kontrollere passasjerenes alder opp mot billettypen.

På denne måten har folk som er over 26 kommet seg inn på SAS-fly på billigbilletter.

Les: Ryanair kjøper flyselskap

For et par år siden grep politiet inn da et helt ungdomslag i ballspill ble tatt i kontroll. Det ble da avslørt at flere av spillerne systematisk hadde jukset med billettene over lang tid, og laget måtte til slutt tilbakebetale flere titusen kroner, skriver flysmart24.no.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS sier at det er ny teknologi som nå skal sette en stopper for billett-jukset.

- For å få en slutt på dette uvesenet har vi installert et varsel som går hver gang en med ungdomsbillett går om bord. Vedkommende blir da bedt om ID-kort for å sjekke alder. Hvis vedkommende ikke kan eller vil vise slik dokumentasjon vil man bli nektet ombordstigning, sier Johansen til flysmart24.no

Les: Billigselskap vokser kraftig - truer Norwegian

I tillegg til den nye kontrollen, krever SAS også medlemskap i Euro Bonus for å få tilgang de lavt prisede ungdomsbillettene.

Norwegian opplyser at også de nå vil innføre den samme kontroll-løsningen som SAS

- Vi jobber med å implementere en ordning med automatisk varsling. Vi opplever dessverre at denne ordningen, som er ment for ungdommer og unge voksne i etableringsfasen, noen ganger blir misbrukt, sier senior kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion-Gibson i Norwegian til flysmart24.no.