*Nettavisen* Økonomi.

Slik avsluttet han skandalevalgkampen

Først tok han bildet av det mellom beina - igjen. Så viste han frem den lengste til journalistene.

11.09.13 08:52

Det er ikke bare i Norge at folk har gått til stemmeurnene i det siste. I New York er kampen om å bli byens borgermester i full gang, i det som har vært en mildt sagt fargerik valgkamp.

Demokratene har nettopp avsluttet sitt valg om hvem som skal få lov til å stille som ordførerkandidat mot republikanernes kandidat Joe Lhota , og valgkampen har i stor grad vært preget av den tidligere kongressmannen Anthony Weiner benyttet anledningen til å forsøke seg på et politisk comeback.

Weiner er kanskje best kjent for intime bilder han sendte av seg selv til kvinner på nett, og måtte til slutt gråtende trekke seg som kongressmann.

Skandalepreget comeback

Etter å ha ligget lavt i nesten to år, valgte Weiner å kaste seg inn i racet for å bli valgt til ny borgermester i New York. Han hadde nemlig jobbet hardt for å gjenopprette sitt image, og for kort tid siden ledet han meningsmålingene.

Da han kastet seg inn i kampen, gjorde han det klart at han trodde det ville dukke opp flere bilder fra den tidligere skandalen i et forsøk på å sverte ham.

Og det var nettopp det som skjedde: Nettstedet The Dirty fikk i sommer tak i både bilder og meldinger som Weiner hadde sendt til jenter på nett, denne gangen delvis under kallenavnet Carlos Danger. Spesielt et bilde av Weiners underliv – denne gangen uten boxer – har så gått sin seiersgang på nett.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Seth Wenig (Ap)

Skittent spill i amerikansk politikk er ikke uvanlig, men det viste seg raskt at dette ikke bare var gammel guffe som ble gravet på igjen. Deler av det nye materiale som dukket opp var fra etter han måtte trekke seg, og lenge etter at han lovte å slutte med denne typen ting. Det ene «nettforholdet» ble innledet like før en berømt reportasje i People Magazine sto på trykk, som mange har sett på som vendepunktet for politikeren.

Ble slaktet i mediene

Amerikanske medier storkoste seg med skandalen, og det hele kulminerte seg i det som har blitt omtalt som «tidenes karakterdrap» på det svært populære humortalkshowet «The Daily Show», som satt av en hel episode til å latterliggjøre Weiner i slutten av juli - og som har brukt resten av sommeren til å minne sine seere på nettopp dette.

Skandalen sendte Weiner fra toppen av meningsmålingene og til nattens resultat som viste at han kom på en soleklar sisteplass av de fem kandidatene, med 4,9 prosent av stemmene.

Bill de Blasio vant valget for demokratene med solide 40,2 prosent av stemmene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jin Lee (Scanpix/Ap)

Avsluttet med å gi fingeren

Selv ikke valgnatten gikk særlig bra for Weiner. Den forsmådde politikerens tidligere nettflamme Sydney Leathers dukket opp på valgvaken, for å legge en ekstra klam stemning over valgvaken. Hun slapp naturlig nok ikke inn.

Weiner avsluttet dagen med å bli avbildet i det han gir fingeren til journalistene som står utenfor bilen hans.

PS! Valgvinner Bill de Blasio, som nå kan bli borgermester i New York, er i dag ombudsmann i New York, og er også bystyremedlem i byen.

Se de tre segmentene fra Daily Show, som ble starten på slutten, under.

Del 1:

Del 2:

Webspesial som ble klippet ut av programmet:

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.