Slik ble de belønnet med én million

Fra venstre: Ragnhild Wik, Gunn Ovesen og Linda S. Walsøe

Fra venstre: Ragnhild Wik, Gunn Ovesen og Linda S. Walsøe Foto: Tom Hansen / Innovasjon Norge

08.03.13 18:38

Designerduoen Ragnhild Wik og Linda Walsøe, som står bak selskapet Wik & Walsøe ble i dag vinnerne av Årets gründerkvinne 2013 for å ha utviklet en helt ny, norsk og internasjonal merkevare.

Duoen ble belønnet med én million kroner for prisen, som ble delt ut av Gunn Ovesen, administrerende direktør i Innovasjon Norge, og Jeanette Moen, statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet.

Ofret jobben
Wik & Walsøe er mest kjent for deres design med Alv. De to gründerne sa opp jobbene sine i 2006 for å satse alt på deres design av porselen.

I dag har de seks ansatte og selger sin design i inn- og utland.

- Ragnhild og Linda turte å satse stort. Gjennom sitt engasjement, samarbeid og teft for produkter som markedet etterspør, har de lykkes med å skape en norsk internasjonal merkevare, sier Gunn Ovesen om vinnerne.

- De tenkte internasjonalt fra første stund. De har vist tålmodighet og viljestyrke gjennom idéutviklingen, bedriftsetablering og forretningsutvikling - og utholdenhet må alle gründere ha for å lykkes, fortsetter direktøren i Innovasjon Norge.

- Ville gjennomføre drømmen
På de siste seks årene har Wik & Walsøe utviklet et økonomisk fundament og en bred distribusjon i det norske markedet. Produktene har en sterk verdibasert forankring med kjerneverdier inspirert av norsk kultur og natur, står det i en pressemelding fra Innovasjon Norge.

- Det er så stort å vinne. Vi ville gjennomføre drømmen. I utgangspunktet hadde vi mange ulike ideer og vi visste at vi hadde nok kompetanse til å bygge en ny norsk merkevare, forteller Wik og Walsøe.

- Da vi landet på porselen, spurte vi oss selv hva som skal gjøre oss unike. Vi satte opp flere kriterier, som å jobbe med utviklingsland, våre produkter skulle ha varig verdi og ikke være en del av «bruk og kast»-karusellen, forteller Wik og Walsøe.

Det førte altså til prisen som Årets gründerkvinner i 2013.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.