NA24.no

Slik ble Jan Olavs guttedrøm en millionsuksess

Eneboliger: Det er stort sett eneboliger på Øvre Romerike, som dette på Råholt i Eidsvoll, Jos Bygg står for.
Eneboliger: Det er stort sett eneboliger på Øvre Romerike, som dette på Råholt i Eidsvoll, Jos Bygg står for. Foto: TOM GUSTAVSEN (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
– Jeg er sær, sier Jon Olav Sigvartsen (35) fra Maura.

Jon Olav Sigvartsen drømte om å bli snekker fra han var liten gutt. Det var bare sånn det var. Samtidig ble han nok inspirert av far og bestefar, som begge var maskinentreprenører og drev egen virksomhet, antar han, skriver RB.no.

Jon Olav ble elev ved byggfag/tømrerlinja Eidsvoll videregående skole, og lærling hos en lokal byggmester i Maura først, Bjarne Sollien.

Der lærte han mye om rehabilitering av gårdsbygninger, blant annet. Første året som tømmersvenn var hos Agathon Borgen på Kløfta, der det ble mye store byggeprosjekter. Til sammen ble det en komplett læretid, med fokus både på nytt og gammelt.

– Bjarne lærte meg mye om godt håndverk, forteller han.

– Jeg var sulten

– Jeg var sulten, smiler han og forteller om hvordan han blakket seg helt da han startet for seg selv. Kjøpte litt utstyr her og der i år 2000, som 20-åring.

Som 22-åring hadde han også bygd sitt eget hus til familien, som består av tre barn og kone hjemme på Maura. Han er fortsatt fornøyd med huset, forsikrer han.

I den grad han er hjemme, da. For Jon Olav legger ikke skjul på at han har jobbet mye. Da RB møter han ved 09-tiden en fredag morgen, har han holdt på siden 05.00.

Fra hammer til papir: Jon Olav Sigvartsen har byttet ut hammer og spiker med kontorarbeid.

Sju-åtte måneder etter han startet sitt enmannsforetak ansatte han en, deretter enda en i 2002. I 2004 var de ti og foretaket ble omdannet til AS, og han tok mesterskolen ved siden av jobben i 2004–2006. Nå er de 21, og han tror ikke det stopper her for ordrebøkene ser velfylte ut. Jon

Olav er det gode eksempel på at det går an å jobbe seg opp og fram, også uten mange universitetsår.

Omsatte for 57 millioner

Han legger vekt på godt håndverk og faglig presisjon.

– Jeg er sær, sier han når det kommer til hvem som slipper gjennom og får jobb i firmaet. Men da tas de til gjengjeld godt vare på. Arbeidsmiljøet betyr mye, mener han, og vektlegger felles treningsøkter, sosialt lag og å sponse ansatte for økte kunnskaper og sterkere CV. Dermed er nær halvparten, ti av 21 nå skodd med mesterbrev eller er i ferd med å få det.

Han utarbeidet i sin tid også egen huskatalog, men ble i 2010 en del av Norgeshus. Markedet er stort sett eneboliger og Øvre Romerike. Et eget eiendomsselskap er også i hans portefølje.

I 2014 var omsetningen 57 millioner kroner, en omsetningsvekst på 60 prosent fra året før. I 2015 forventes omsetningen å nå om lag 70 millioner kroner.

JOS BYGG

Driftsinntekter, 2013: 35,4 mill.

Netto driftsresultat før skatt, 2013: 2,2 mill. kr

Soliditet, 2013: 37,2 prosent

Ansatte: 21 (6 byggmestere, økende til ti snart, 1 teknisk tegner, 2 med takstutdanning)

FORELDRE OG YRKER

9 av 10 foreldre kommer til å rådgi sitt barn i en studie- og karriereplan.

2 av 3 foreldre med barn i ungdomsskolen opplever at barna vektlegger deres studie- og karriereråd.

Kunnskapskløften når det gjelder mangfoldet av yrker man kan velge mellom om man tar yrkesfag er stor.

Kunnskapskløften er størst blant mødre; 7 av 10 vet ikke at det finnes over 150 yrker å velge mellom. Slår man foreldrene sammen, er det 6 av 10 som ikke vet det. (Kilde: Respons Analyse for NHO)

Les flere saker hos: Romerikes Blad

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere