NA24.no

NY DESIGN: Slik blir de nye norske utenlands-, diplomat- og nasjonalitetspassene.
NY DESIGN: Slik blir de nye norske utenlands-, diplomat- og nasjonalitetspassene. Foto: Politiet (NTB scanpix)

Slik blir de norske ID-kortene

Sist oppdatert:
En fagjury har plukket ut designet som skal pryde de nasjonale ID-kortene, som etter planen skal utstedes fra 2016.

Designet «Det norske landskap» fra Neue Design Studio vant konkurransen for ID-kort og nye pass, som Politidirektoratet og Kripos utlyste i februar.

«Det har et tema som både viser norsk identitet og gjør at passet fremstår som et verdidokument. Konseptet vil gjøre dokumentene folkelig forankret og allment aksepterte», skriver juryen i sin begrunnelse.

– Misbruk av identitetsdokumenter er et økende problem. Vår målsetting er større utbredelse av sikre identitetsdokumenter som er enkle å kontrollere. Dette vil bidra til å forebygge og bekjempe kriminalitet knyttet til misbruk av identitet, sier Annar Bohlin-Hansen, som leder direktoratets program for ID og pass.

Det nasjonale ID-kortet skal fungere som reisebevis i Schengen, som elektronisk ID-kort for pålogging på offentlige tjenester og som ID-kort. Det er ikke bestemt om det blir obligatorisk å skaffe seg kortet. (©NTB)

Forsiden av ID-kortet utarbeidet av Neue Design Studio.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere