NA24.no

Slik blir de norske ID-kortene

NY DESIGN: Slik blir de nye norske utenlands-, diplomat- og nasjonalitetspassene.
NY DESIGN: Slik blir de nye norske utenlands-, diplomat- og nasjonalitetspassene. Foto: Politiet (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En fagjury har plukket ut designet som skal pryde de nasjonale ID-kortene, som etter planen skal utstedes fra 2016.

Designet «Det norske landskap» fra Neue Design Studio vant konkurransen for ID-kort og nye pass, som Politidirektoratet og Kripos utlyste i februar.

«Det har et tema som både viser norsk identitet og gjør at passet fremstår som et verdidokument. Konseptet vil gjøre dokumentene folkelig forankret og allment aksepterte», skriver juryen i sin begrunnelse.

– Misbruk av identitetsdokumenter er et økende problem. Vår målsetting er større utbredelse av sikre identitetsdokumenter som er enkle å kontrollere. Dette vil bidra til å forebygge og bekjempe kriminalitet knyttet til misbruk av identitet, sier Annar Bohlin-Hansen, som leder direktoratets program for ID og pass.

Det nasjonale ID-kortet skal fungere som reisebevis i Schengen, som elektronisk ID-kort for pålogging på offentlige tjenester og som ID-kort. Det er ikke bestemt om det blir obligatorisk å skaffe seg kortet. (©NTB)

Forsiden av ID-kortet utarbeidet av Neue Design Studio.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere