NA24.no

Slik blir de nye prisene på alkohol og tobakk i Sverige

Svenske myndigheter planlegger å øke avgiften på snus, noe som har stor betydning også for norske snusere. Mange nordmenn reiser over grensen på snushandel.
Svenske myndigheter planlegger å øke avgiften på snus, noe som har stor betydning også for norske snusere. Mange nordmenn reiser over grensen på snushandel. Foto: Marianne Løvland (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Prisene opp på snus og alkohol i nabolandet.

Den svenske regjeringen setter opp prisen på snus og alkohol i sitt nye budsjettforslag.

Det strammes også inn på skattelettelser. I stedet blir det dyrere vin og snus. Pengene skal blant annet gå til skolene, skriver TT.

Finansminister Anders Borg presenterte onsdag hovedtrekkende i vårens budsjett fra den borgerlige koalisjonsregjeringen. Han ser lysere på den økonomiske innhentingen for landet. Til snuserne sier han følgende:

- De liker det nok ikke, men jeg tror snusere er kloke og fornuftige mennesker. De ser at overskudd er viktig, de ser hva som skjer i andre europeiske land og de støtter at det er viktig å gi barn og unge en god utdanning.

I vårens budsjett går avgiftene opp på alkohol, tobakk og kjøretøy. Det blir mindre fradrag på sparing. De økte inntektene skal gå til skole, lærerutdanning, bedre kreftbehandling og lavere sykelønnskostnader for småbedrifter.

Ifølge Aftonbladet, blir dette de nye prisene (alle priser i svensk valuta): 

Snus: En boks med snus kan bli opp til seks kroner dyrere når skatten øker med 22 prosent. De dyreste snussortene koster da mer enn en pakke med sigaretter.
Røyk: Skatten på sigaretter øker med tre prosent, noe som gjør røykpakken en eller to kroner dyrere.
Vin: En flaske vin som i dag koster 59, vil nå koste 60,95 kroner.
Sprit: Prisen på en flaske sprit på 0,7 liter som i dag koster 188 kroner, havner nå på 189,65 kroner.
Øl: En flaske øl som i dag koster 16 kroner, øker til 16,53 kroner.

Sveriges borgerlige regjering presenterte allerede tidligere i februar en økning i landets skatter og avgifter for årene 2015 til 2018. Til høsten er det valg i Sverige. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere