NA24.no

Slik blir det nye direktoratet

Sist oppdatert:
I dag åpner Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), som skal være et kompetansesenter og en pådriver for integrering og mangfold.

Etableringen skjer ved at Utlendingsdirektoratet deles og at ansatte har arbeidet med integrering og mangfold i Integreringsavdelingen i UDI, er overført til IMDi.

IMDis ansvarsområde er arbeidsrettet integrering gjennom bosetting, introduksjonsprogram, norskopplæring og samfunnskunnskap, tolk, kompetansesenter, mangfoldarbeid og dialog og likeverdige offentlige tjenester.

UDI vil ha ansvar for migrasjon og innvandring, herunder drift av asylmottak. IMDI vil ha ansvar for personer som har fått opphold i landet.

IMDi har 101 fast ansatte og 14 engasjerte ansatte, og har hovedkontoret samlokalisert med UDI. For øvrig har IMDi lokalkontorer i Kristiansand, Gjøvik, Bergen, Oslo, Trondheim og Narvik.

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen foretar den offisielle åpningen klokken 13 i dag på Cosmopolite i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere