NA24.no

Slik blir du mangemilliardær

Svensk gründer kommer med sine tips til hvordan man blir grunnrik.

Etter mange år i farmasiselskapet Pharmacia startet Bengt Ågerup opp en ny kule da han var over 50 år. Nå driver han bio- og medisinteknikkselskapet Q-Med, som i fjor omsatte for 1,3 milliarder svenske kroner og en børsverdi på 10 milliarder svenske kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Ågerup eier halvparten av aksjene selv. Den svenske milliardæren kommer gjerne med råd til andre gründere, skriver di.se.

Vær alltid forretningsmessig, Forretninger og penger må være i fokus, sier Ågerup. Pass på at du hele tiden har tilstrekkelig inntekter og ikke for stor utgifter. Med en god finansiell base kan du øke kontaktnettet og tiltrekke deg et kompetent styre. Dessuten bør en ha en exitmulighet, for eksempel ved en børsnotering.

Hvis du ikke har startkapital, bør du selge noe så du får inn penger. Hver gang du låner eller selger noe av selskapet er det et tap. Mange bommerter i bagasjen er en fordel. Den kunnskapen du mangler kan du få inn med en samarbeidsavtale.

Velg den enkleste, billigste og raskeste måten å nå markedet på. Finn din egen nisje og et produkt som er ledig, langsiktig og lønnsomt.

Tør å satse og ikke vær redd for å mislykkes og ha feil. Hvis du bommer gjelder det å styre mot en avvikling raskt. Ikke sats bredt for å være på en sikre siden. Ha med deg lojale medarbeidere, og ingen krangling i organisasjonen.

Ågerup sier i tillegg at det gjelder å ha flaks.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere