Slik blir du populær hos sjefen

For all del: Ikke klag. Sjekk oppskriften her.

11.03.08 22:02

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Sjefer liker involverte medarbeidere, og absolutt ikke folk som klager og er problemorienterte, skriver berlingske.dk.

NA24 - din næringslivsavis

Sjekk smørbrødoppskriften på hvordan du skal bli sjefens yndling, under.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Det er blitt mer vanlig for medarbeidere og omgås sjefen sin oftere. Sjefsskikkelsen er ikke lenger den mystiske figuren, som en sjelden gang beveger seg ut blant folk, for deretter å igjen forskanse seg inne bak et stort skrivebord i hjørnekontoret.

Den moderne sjef er mer tilstedeværende, noe som er en ekstre utfordring for ansatte, skriver avisen. Under ramsers det som en løsning opp en rekke råd du kan følge for å få en bedre arbeidsdag:

1. Engasjer deg
Det nytter ikke å sitte å vente på at oppgavene kommet til deg. Engasjer deg i firmaets prosjekter og kom med løsningsforslag på sentrale problemstillinger.

2. Kopier sjefens energi
Hvis din sjef jobber hurtig og systematisk, vil han/hun sette pris på at du gjør det samme. Du kan også være mer avslappet, om sjefen er av den typen.

3. Kjenn sjefens verdier
Gjensidig respekt er et godt utgangspunkt for samarbeid. Du når langt hvis du vet hva sjefen din står for. Si din mening, men gå ikke over streken.

4. Skap god stemning
Godt humør smitter. Sjefer liker at det skapes en god stemning på arbeidsplassen, og sjefen ser ofte hvem som bidrar til å skape den.

5. Ikke klag
Kritikk skal være konstruktiv. Moderne sjefer vil ha engasjerte arbeidstakere, men negativ kritikk er ikke løsningsorientert og kan fort bli oppfattet som bråk.

7. Snakk det samme språket
Er din sjef sportsentusiast, så sett deg litt inn i hans eller hennes univers. Når man deler interesser, er det hyggelig å småprate om dem.

8. Unngå overdrevne komplimenter
Åpenlys smisking fører ikke noe sted. Pass på å rose sjefen med ny frisyre eller liknende, og bruk komplimentene strategisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.