NA24.no

Slik blir du tvunget til å date

(Thinkstock.com)
- Mange får dannet datingprofiler mot sin vilje, sier Hans Marius Tessem.

Internettdating har blitt populært i Norge de siste årene, men møter du den rette er det ikke bare bare å komme seg ut av datingmiljøet.

Månedsrapporten til Slettmeg.no for august kartlegger hvilke tendenser de har sett på nettet i løpet av sommeren.

Stadig flere har problemer med å avslutte sine profiler på datingsider.

Vanskelig å slette profiler
- Det er flere grunner til at man vil slette sine profiler. Et eksempel er at man får seg kjæreste. En annen ting er at mange får dannet datingprofiler laget mot sin vilje, sier seniorrådgiver Hans Marius Tessem i Slettmeg.no, til Nettavisen NA24.

Hele 33 prosent av deres kunder er i kontakt med selskapet for å slette uønskede kontoer.

- De som står bak profilene har gjort det vanskelig å få slettet en profil. vi skjønner rett og slett ikke hvor man skal trykke på nye sider. Vi må kjenne siden inn og ut for å finne fram til hvor vi skal trykke. Dette er klart gjort med overlegg. De vil jo ha flest mulig inne på siden, sier Tessem.

En dating applikasjon som har tatt Norge med storm er Tinder.

Les mer om Tinder: Dateapp tar Norge med storm.

Lager profiler mot din vilje
Et eksempel på der man får opprettet en datingprofil mot sin vilje er gjennom Facebook, der datingsiden Zoosk annonserer. Dersom man trykker på en slik annonse vil Zoosk få tilgang til all informasjon om deg som ligger på Facebook. Ved hjelp av denne informasjonen lager Zoosk en datingprofil med ditt navn.

- Disse kontoene er spesielt vanskelig å slette, da man ikke har passordet som hører til kontoen, sier Tessem.

En annen viktig grunn til at vi vil slette datingkontoene er at man har tegnet et utvidet medlemskap som koster penger og som vil gi flere muligheter. Når man kjøper et slikt VIP-medlemskap blir man ofte bundet til en bindingstid. Da er det ingen enkel måte å komme seg ut av avtalen på.

- De gjør seg utilgjengelige
Hvis man ser nærmere på de tilfellene hvor man ønsker å slette profiler vil man blant annet se at det er flest kvinner som ønsker hjelp. Mer en to av tre stykker av dem som kontaktet Slettmeg.no i sommer var kvinner.

Saken fortsetter under bildet.

De som står bak datingnettstedene er ifølge Tessem gode på skjule seg også, slik at det skal bli enda mer vanskelig å få slettet en profil.

- Dette gjør de mest for å være utilgjengelige. Man finner ikke kontaktinformasjon annet en mail. Ofte svarer de ikke der heller, sier Tessem.

Alderen på dem som kontakter Slettmeg.no, viser at de fleste som trenger hjelp til sletting av profiler er unge.

- Det blir litt hypotese fra min side, men det kan nok være fordi de bruker denne typen tjenester mer enn de eldre. I tillegg kjenner de nok best til oss. Men vi har også en den voksne som henvender seg til oss, sier Tessem.

En annen grunn til at de yngste trenger hjelp er ofte fordi de har mistet tilgang til kontoen sin, på grunn av e-postadresser de ikke lenger har tilgang til. De eldre har ofte mer behov for veiledning i hvor man skal trykke for å avslutte sin konto.

Grafen nedenfor viser at det er de eldste og yngste som ønsker å slette sine profiler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere