NA24.no

Slik blir julebordet trendy

Sist oppdatert:
Julebordsfylla er ut. Nå skal ansatte fylles med faglig innhold.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

- Julebordene blir enklere og enklere og man bruker mindre og mindre penger på julebordet. Det er sannsynligvis en klok forretningsmessig vurdering, sier Knut Meier, daglig leder i Komon eventbyrå.

NA24 - din næringslivsavis

NA24 har tatt en ringerunde blant byens mange eventbyråer for å høre hvilke sprell bedriftene begir seg ut på i julebordssesongen.

Men når julebordet taper terreng på bedriftenes budsjett, seiler derimot kick-offet opp som en høyst prioritert utgiftspost.

- Bedriftene legger definitivt mer penger i kick-offene, forklarer Meier.

Faglig innhold
Bedriftene velger å slå hardere på stortromma under disse begivenhetene, og Meier mener det er fordi bedriftene ønsker mer fokus på faglig innhold.

- De ønsker mer innhold og mindre fyll. Kick-offet skal henge sammen med verdiene i selskapet, og de finner det mer konstruktivt å bruke penger på dette enn på å bælme akevitt i desember.

Det er vanlig å arrangere kick-off i forbindelse med årets begynnelse og etter sommerferien.

Ved arrangementer med faglig innhold får bedriftene dessuten momsfradrag, noe som ikke er gjelder ved arrangementer kun med festlig valør.

Fortsatt fyll
Odd Magne Doseth i Eventgarden ser også at pengene flyter lettere i kick-offsammenheng enn i julebordstidene. Han mener i tillegg det er en trend at også julebordene blir spritet opp med forskjellige faglige innslag.

- Men fortsatt er hovedfokuset på selve julebordet, sier han.

Det betyr mye mat, enda mer drikke og konstruktiv jobbprat som går over i snøvlete jobbpjatt utover nattetimene.

Eventgarden arrangerer de fleste julebordene i kundenes egne lokaler.

- Vi har ingen utenlandsturer i år. Men vi har 130 mann i en lavvo, sier Doseth.

Sultanparty
Joacim Wethal i Tiger Event drar en del av sine kunder i strak motsetning av de tradisjonelle julebordene, og frakter selskaper i båt til Beachparty på Langøyene i Oslofjorden. Her venter oppvarmede telt, sambarytmer og paraplydrinker i beste sydenstil.

- Det høres kanskje ut som om dette bare er noe for unge salgsbedrifter. Men vi har også hatt bedrifter med «sære» ansatte og en snittalder på 45 pluss som har trivdes godt der ute, forteller han.

I tillegg til beachparties, arrangerer de også låvefester og 1001-natt-party for julebordsfolket i år.

- Her er konferansieren sultan og lokalet blir et omgjort til en araberby med røkelse, haremspiker og ånden i lampen, sier han.

Har du en god julebordshistorie? Gi oss din beste fra julebordet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere