Slik blir nye Messenger

Foto: (Microsoft)

Chatteprogrammet Windows Live Messenger kommer snart i ny drakt - dette er nytt.

10.06.10 15:45

[Teknofil.no]: Det er ingen tvil om at lynmeldinger, altså såkalt Instant Messaging (IM), er populære saker. Det finnes derfor en rekke tjenester som enkelt lar deg sende tekst, lyd, bilder, filer og lar deg spille småspill direkte med venner og kontakter.

Akkurat hvilket program som foretrekkes kommer i en viss grad an på hvor (og når) du holder til i verden, men akkurat her på berget er det nok Windows Live Messenger (også kjent som MSN) som er det mest kjente og populære. Derfor hadde vi også en artikkel med fem smarte tips til Messenger nå i vinter.

Microsoft pusser naturligvis på sin Messenger-klient med ujevne mellomrom, og versjonen som nå kommer har fått en skikkelig overhaling. Vi har kikket litt på nyhetene og gir deg en kjapp gjennomgang av de fem kanskje mest spennende nyhetene.

Chat med faner
Tidligere brukte vi ett nettleservindu per nettside, mens vi i dag gjerne har ett vindu med mange nettsider i faner. I nye Live Messenger vil alle chattevinduene også samles i ett og samme vindu, mens hver av de du chatter med får en egen fane.

For deg som nå er redd for å surre litt med fanene er det forresten også mulig å "løsne" fanen og ha samtalen i et eget vindu slik det er i dag.

YouTube direkte
Mange av oss liker å se på nettvideo, og det ser ikke ut som om produksjonen av morsomme kattevideoer har tenkt å stoppe med det første. Nå blir det enklere å dele moroa med venner - nå får du muligheten til å spille av, dele og kommentere til YouTube-videoer rett i Messenger.

Les også: Fem som slår YouTube

Videosamtaler i HD
Webkameraer med HD-oppløsning (720p) har nå for fullt kommet i butikkene. Men bortsett fra til rene opptak har ikke så mange kunnet nyte av den høyere oppløsningen, ettersom de vanlige lynmeldingstjenstene ikke har hatt støtte for så høy kvalitet.

Dette blir det altså forandringer på med den kommende Messenger. Nå vil du kunne se kjæresten i HD og fullskjerm om du så vil.

Bedre webkamerafunksjoner
Når vi er inne på videosamtaler - du kan nå for eksempel føre en videosamtale mens du spiller over Messenger, eller mens du viser noen bilder med den nye karusellen (se bildet under). Du vill nå også kunne legge igjen en videohilsen til en offline bruker, som da vil få denne når han eller hun logger på.

Sosial samling
Microsoft har også i tankene at du skal kunne bruke nye messenger som en slags samleplass for ditt sosiale nettverk. Blant annet skal du få meldings- og fotooppdateringer fra Facebook, Flickr, MySpace, RSS-feeds og en rekke bloggtjenester.

Nye Windows Live Messenger skal lanseres i september, men er du utålmodig etter å få prøvd de nye funksjonene skal en engelsk betaversjon etter planen slippes i løpet av denne måneden (rundt 22. juni).

Les også: Fem smarte tips for Messenger

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag