Slik danser en økonom

Er det mulig å lage en hylende morsom musikkvideo om valget av sentralbanksjef i USA? Døm selv.

28.04.06 20:38

Når USAs tidligere sentralbanksjef Alan Greenspan var i fokus, var det sjelden latterkulene som dominerte. Heller ikke hans etterfølger Ben Bernanke har markert seg som moroklump. Og mange sier mye pent om vår egen Svein Gjedrem, men det rister smerter ikke i lattermusklene når han kommer på banen.

Så det er kanskje litt overraskende at en humoristisk musikkvideo om valget av sentralbanksjef i USA nå går som en farsott på internett. Videoen ser du her .

Videoen ble laget av studenter ved Columbia Business School (CBS) som pauseunderholdning under en skolerevy. Rektor her heter Glenn Hubbard og var en av favorittene til å etterfølge Greenspan som sjef for den amerikanske sentralbanken Federal Reserve. Men valget falt altså på Bernanke, som er en venn av Hubbard.

Personen i videoen er en student, men ligner mistenkelig på Hubbard, som selv satt på første rad da videoen hadde sin premiere.

Ifølge studentene syntes Hubbard videoen var strålende, og han fastholder at han verken er sur på grunn av videoen eller på grunn av valget av sentralbanksjef. Tro det den som vil...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.