NA24.no

Slik endte julehandelen

Foto: LUKE MACGREGOR (Reuters)
Rekordsterk julehandel på nettet.

DIBS, Nordens ledende leverandør av betalingsløsninger til e-handel, offentliggjør i dag tallene for desemberhandelen på nettet. Tallene viser en sterk utvikling i Norden. I desember måned gikk antallet av e-handelstransaksjoner opp med 27 prosent, og verdien av alle transaksjonene er 18 prosent høyere enn i fjor.

- Julehandelen har generelt vært sterk på nettet i Norden. Antallet av transaksjoner økte med 27 prosent, og verdien av alle transaksjoner med 18 prosent. Netthandlerne i Norden velger altså i økende grad nettet for å dra nytte av en enklere julehandel, og et større utvalg av butikker, sier Henrik Begby Andersen i DIBS Norge i en melding.

Oppgjørelsen baserer seg på mer en 15.000 nordiske nettbutikkers betalinger som håndteres av DIBS. Forbrukerne setter især pris på å handle julegaver på nettet, fordi det er enklere: Man sparer tid, og kan sammenlikne varer og priser uavhengig av åpningstidene til de fysiske butikkene. Forbrukerne handler dermed på samme måte som de gjør ellers i løpet av året, og det er spesielt de litt mindre kjøpene som nå ses i statistikkene.

DIBS E-handelsindeks 2011 viser at både nettbutikker og netthandlere venter seg mye av e-handelen fremover. I Norden er de finske forbrukerne mest positive, der 89 prosent planlegger å opprettholde eller øke netthandelen det kommende året. I Norge, Danmark og Sverige er det tilsvarende tallet henholdsvis 79, 82 og 86 prosent.

De nordiske nettbutikkene deler forbrukernes optimisme. Om lag 72 prosent av undersøkelsens nordiske nettbutikker forventer å øke salget det kommende året. I Norge tror 80 prosent av butikkene på flere kroner i kassen. Det tilsvarende tallet for henholdsvis Danmark og Sverige er 63 og 72 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere