NA24.no

Slik endte stillingsmarkedet

Foto: Thinkstock
Sist oppdatert:
Lav arbeidsledighet i 2011.

5. januar 2012: I 2011 ble det publisert 251.903 stillinger på FINN, en økning på 12 % sammenlignet med 2010.

- I 2010 stabiliserte stillingsmarkedet seg etter finanskrisen, og i 2011 hadde vi en solid vekst store deler av året. Det har vært et år med et bra stillingsmarked, sier Eirik Bache-Wiig, direktør i FINN jobb i en melding.

Økning på 5 % i fjerde kvartal
- Mot slutten av 2011 merket vi tendenser til en utflatning. Stillingsmarkedet kan påvirkes av den økonomiske uroen vi ser i Europa, men det er for tidlig å si om dette er grunnen til utflatningen. Mange bedrifter venter også til over nyttår med nyrekrutteringer, sier han i en melding.

I fjerde kvartal ble det publisert 54.785 stillinger på FINN, en økning på 5 % mot fjerde kvartal i 2010.

Solid vekst innen olje og gass, bygg og anlegg, IT og ingeniøryrker
Blant kategoriene hvor det tradisjonelt publiseres flest stillinger på FINN, var økningen størst innen olje, gass og offshore (+ 40 %), håndverk, bygg og anlegg (+ 43 %), IT, telekommunikasjon og internett (+ 38 %) og ingeniøryrker (+ 21 %). Tallene sammenligner 2011 med 2010.

17 av 27 bransjer hadde en økning. Noen av bransjene med nedgang er helse og sosial (- 17 %), bank, finans og forsikring (- 3 %) og varehandel (- 5 %).

Fylkene med størst vekst er Nord-Trøndelag (+ 58 %), Møre og Romsdal (+ 53 %), Nordland (+40 %) og Troms (+ 38 %). Det ble utlyst flest stillinger i Oslo, etterfulgt av Rogaland, Hordaland og Akershus. Her er økningen på henholdsvis 13 %, 8 %, 16 % og 14 %.

- Jobbsøkere har også i fjerde kvartal hatt mye å velge mellom innen flere områder. IT, olje og gass og økonomi er noen eksempler, alle med en vekst. Bank og finans, media og varehandel er imidlertid eksempler på områder hvor det ble utlyst færre stillinger i fjerde kvartal, sammenlignet med tilsvarende periode året før, sier Bache-Wiig i meldingen.

Adecco: Godt stillingsmarked, men strammere på enkelte områder
Anders Øwre-Johnsen, konsernsjef i Adecco, beskriver stillingsmarkedet som fortsatt godt.

- Vi har lav arbeidsledighet, og de aller fleste opplever gode muligheter til å få jobb. Vi ser fortsatt en vekst innen olje- og gassektoren. Videre er det god etterspørsel etter helseansatte, samt personell innen økonomi og regnskap, pedagogikk, IT og tekniske områder. Flere bransjer mangler kvalifisert arbeidskraft, sier Øwre-Johnsen i en melding.

- De som har valgt å utdanne seg innen media og kreative fag har et strammere arbeidsmarked. Finanssektoren opplever også tøffere tider, sier han i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere